Amnesty: Israel har begått krigsbrott

Amnesty International säger att Israel har begått ett krigsbrott när de anfallit ”säkra zoner” i Gaza. ”Hela familjer utplånades i israeliska attacker”.

I ett pressmeddelande skriver Amnesty International att Israel har begått krigsbrott. Amnesty har undersökt fyra attacker som Israel genomfört mot den ”säkra zonen” Rafah. Tre av dessa skedde i december förra året och en inträffade i januari i år.

I Israels attacker dödades minst 95 civila där 42 av de döda var barn.

– Hela familjer utplånades i israeliska attacker trots att de sökt skydd i områden som pekats ut som säkra och utan förvarning från israeliska myndigheter, säger Amnestys chefsresearcher Erika Guevara-Rosas i pressmeddelandet.

Guevara-Rosas säger sig se ett mönster från de israeliska styrkorna och menar att deras handlingar motsäger myndigheternas påståenden om att man vidtar försiktighetsåtgärder för att minimera civila skador och dödsoffer.

”Mina barns små kroppar slets i stycken”

– Jag hörde en enorm sprängning. Jag minns inte att jag såg någonting, jag hörde bara en mycket hög sprängning och förlorade medvetandet. Jag vaknade på ett sjukhus; det första jag minns är att jag frågade om mina barn. Endast Leen, fyraåringen, överlevde; min familj tillbringade dagar på att försöka gräva resterna av de döda ur spillrorna. Kroppen på min [25-åriga] bror Khalil hittades 200 meter bort från huset på grund av sprängningens kraft, i bitar. Mina barns små kroppar slets i stycken, säger en pappa, som förlorade fyra av sina barn i attacken, till Amnesty.

Israeliska myndigheter har inte besvarat frågorna från Amnesty.

KATEGORIER

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några varor i din varukorg ännu.

Bläddra bland produkter