Anders Bergström (AfS): SVT sprider lögner

Artikeln är en återpublicering från Svenska Morgonbladet.

En av de som ska tala på manifestationen mot public service, som äger rum lördagen den 13 april kl. 16.00, är Anders Bergström. Efter att ha arbetat som polis i 33 år sade han upp sig för två år sedan. Nu är han ordförande i AfS Stockholm och driver säkerhetsföretaget Omega Security.

– Det är så enormt viktigt att öka kunskapen hos det svenska folket om hur staten har kontrollerat landets största radio och TV-kanaler i decennier, säger han inför manifestationen.

Vidare menar Anders Bergström att staten, via public service, har påverkat det svenska folkets åsiktsbildning ”i minst 50 år”.

– Hade etablerad media varit oberoende från staten då skulle etablerad media sett helt annorlunda ut. Så mycket kan jag säga.

Det är många frågor som Anders Bergström är missnöjd med rapporteringen kring. Inte minst väljer han, som politiker i det EU-kritiska Alternativ för Sverige, att lyfta EU-frågan.

– Det finns väldigt många frågor men det som är aktuellt nu är ilskan mot EU och avsaknaden av rapportering från massdemonstrationerna mot EU i hela Europa. Och varför Sveriges television och Sveriges radio rapporterar i positiva ordalag om EU när kritiken mot EU är enorm. Varför media inte rapporterar om partier som ligger under riksdagsspärren.

Alternativ för Sverige, som Bergström själv tillhör, nådde stor framgång i kyrkovalet och därför tycker han att det är märkligt att etablerad media inte rapporterar om detta.

Bergström anser att ”fria medier”, även kända som alternativa medier, fungerar bra i kontrast till etablerad media. Trots detta lyckas public service missleda sina läsare, menar han.

– Public services främsta uppgift är att granska makten och det görs inte. Nu har man drivit en agendasättande journalistik så många år och polariseringen gagnar inte Sverige och det här har lett Sverige till splittring.

– Journalister ska bedriva en saklig och opartisk, korrekt verklighetsbeskrivning. Public service och journalister de skapar drev mot människor som jag, som är kritiska till den politik som har förts i decennier och som är kritiska mot public service… Och public service, de sprider osanningar.

Artikeln ovan är en återpublicering från Svenska Morgonbladet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter