Anders Romelsjö: ”Nej till svenskt Natomedlemskap”

Anders Romelsjö samordnade manifestationen ”Nej till svenskt Natomedlemskap

Professor Anders Romelsjö, som driver webbtidningen Global Politics, samordnade manifestationen mot en svensk Natoanslutning på Medborgarplatsen i Stockholm lördagen den 11 juni. Ytterligare åtta talare höll anföranden under den timslånga manifestationen.

Frihetsnytt fick en kort intervju med Anders Romelsjö där han berättade om toleransen och öppenheten hos deltagarna som representerar många olika åsikter i andra frågor, men har motståndet mot Natoanslutningen gemensam.

”Vi vill samla alla som säger nej till ett svenskt Natomedlemskap. Vi vill bli en bred rörelse med många aktiva för det är enda sättet att kunna påverka”, berättar Anders.

Även TV4 var på plats och japansk public service intervjuade några deltagare. Sveriges Television och ett femtiotal tidningar var inbjudna, men närvarade inte för att bevaka manifestationen.

Den riksomfattande nätverket ”Kampanjen Nej till svenskt Natomedlemskap” bedriver opinion genom manifestationer, tal och flygbladsutdelningar med syfte att informera och aktivera människor att ta ställning mot ett Natomedlemskap. De vill gärna samarbeta med andra organisationer med liknande inriktning.

Vad är nästa steg?

– Nästa steg är att under sommaren är att vara ute i förorterna, att försöka påverka och aktivera. Inte minst aktivera den stora opinionen som finns. Det kommer att bli fler möten.

För tre veckor sedan hade organisationen manifestationer på 24 olika platser runtom i Sverige mot svenskt Natomedlemskap. Anders Romelsjö berättar vidare att deras ambition är att delta i den allmänna debatten men påpekar att det är svårt att komma in där eftersom att de ligger utanför konsensus vad gäller dessa frågor. Han passar på att kritisera etablissemanget och säger ”Officiellt har dem yttrandefrihet, det gäller att tillämpa det också”.

Sveriges ansökan om Natomedlemskap hänger fortfarande i luften på grund av Turkiets president Erdogan som fortsatt ställer krav på Sverige. Kraven har bland annat rört regeringens relationer med kurder något som fick ytterligare en vändning i den senaste misstroendeförklaringen mot Morgan Johansson. Läs mer om denna händelseutveckling här.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter