Andreas Hultén om filosofi och meditation för ett mer positivt Sverige

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det goda initiativet – Andreas Hultén och studiegruppen Svensk enhet

Andreas Hultén är en man som har skapat en studiegrupp vid namn ”Svensk enhet” för att föra fram det positiva i samhället och det berättar han om här.

Andreas är gift, bor i Danderyd och har studerat på Stockholms universitet, berättar han. Han säger att det är viktigt att inte övermannas av misantropi och pessimism av alla de negativa nyheter som når oss, apropå vår fråga om hur han uppfattar rapporteringen om kravallerna under påskhelgen. Det kan vara väldigt farligt att simma runt för mycket i den toxiska oceanen av negativa känslor. Ägnar man sig för mycket åt det så kan det resultera i sjukdomar, säger han.

Det sägs att cirka 80% av människans sjukdomar beror på missriktad emotionalitet

Andreas Hultén

Det sägs att cirka 80% av människans sjukdomar beror på missriktad emotionalitet. Att hitta lugnet och harmonin är väldigt viktigt och det bör man göra minst en gång per dag, fortsätter han. Vidare tror han att människor dras till negativa nyheter snarare än att det är en agenda att bara sprida negativa sådana. Vi kan lära oss att tycka om och dras till det onda och det är en mycket farlig väg, anser Andreas.

I min studiegrupp, som finns på appen Telegram, lägger vi upp bra filosofiska texter, med betoning på grekisk och österländsk filosofi, som vi studerar och diskuterar i Telegramgruppen. Vi vill gärna få fler medlemmar till gruppen och särskilt unga är mycket välkomna, berättar han.

Tanken med denna idé, säger Andreas, var att komma samman och öka sammanhållningen för att kunna idka filosofi och kanske kan vi även ha fysiska träffar i framtiden. Jag tror att vi är i ett väldigt formativt skede i Sveriges historia och för svenskarna. De beslut vi fattar idag kan påverka oss i 10-100 generationer framöver, så vi vill med den här gruppen ge större kunskap så vi kan gå in i framtiden med öppna ögon.

Om vi försöker fatta bra beslut och göra goda handlingar i vår vardag kan det påverka oerhört mycket, avslutar Andreas.

För kontakt med Andreas maila till stjarnsok@yahoo.se

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter