Andreas Sidkvist – MoD: Mänskliga rättigheter och Demokrati

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det goda initiativet – Andreas Sidkvist om partiet MoD och vägen mot riksdagen

Mitt i karriären bestämde sig Andreas Sidkvist för att, nu är det dags att starta ett politiskt parti. Upprörd och orolig över vaccinationspass, förändringar i grundlagen och inskränkningar av våra friheter drog han i december 2021 igång partiet MoD, som står för Mänskliga rättigheter och Demokrati.

Andreas är 41 år, bor i en söderförort till Stockholm, har två barn och ett samhälls- och miljöengagemang sedan långt tillbaka. Han har arbetat med kommunikation, webbdesign och marknadsföring innan politiken.

Först bad vi Andreas kommentera nyheten att Myndigheten för psykologiskt försvar varnar för humor och satir på nätet. De oroas över att skämtsamma ”memes” (satirbilder) kan ”användas för att flytta fokus från en viss fråga, ta över och ändra riktningen i en debatt eller för att stötta en dold agenda”.

– Ja de har ju helt rätt. Det är ju väldigt viktigt att vi har satir och memes kan ju vara effektivt för att kritisera olika skeenden och politiska beslut. Det som är oroande är att de målar fram satir som ett hot mot samhället när det i en sund demokrati ska finnas satir och kritik mot makten.

Andreas skapade själv en mängd olika politiska memes i samband med den kända Kavla ner-kampanjen som han startade som en motreaktion på Kavla upp-kampanjen, som ville skapa en hype bland unga att ta covidsprutorna. Andreas skapade då tillsammans med några andra en motsatt informationskampanj med personliga berättelser och bilder.

Vad tror du att beslutsfattarna har för agenda med nedstängningar och tvångsvaccinering?

Initialt tänkte jag att det är profithungriga läkemedelsbolag som kan tjäna väldigt mycket om alla ska ta 2-4 sprutor per år mot olika luftvägsvirus. Men nu har jag läst på lite mer och inser att det kanske mer handlar om en slags omdaning av samhället. En ”Great reset” som World Economic Forum pratar om. Att det ekonomiska systemet kanske är nära en kollaps och att man genom kontroll vill styra människor i en viss riktning.

nu skrämmer de oss med ryssen för att tvinga med oss i Nato

Andreas Sidkvist
Men nu till partiet MoD, Andreas vill du berätta lite om vad partiet står för?

Ursprunget var en frustration över att man försökte pressa folk att ta sprutorna (covid) och att man diskriminerade folk som valde att inte ta dem. Det var en protest och ett ställningstagande från början.

Vi håller nu på att utforma ett partiprogram, men det som förenar oss är det faktum att makten flyttas ifrån människor. Vi är tvärpolitiska och samlar folk från alla håll. Vi tror på alliansfrihet istället för allianser som krigar, medicinsk valfrihet, fria medier och debatt, starkt grundlagsskydd, hälsosam kost och lokalt självstyre bland annat.

Andreas visar upp ett mycket sött reklamblad som är formulerat som en kontaktannons: ”Nytt tvärpolitiskt parti söker väljare och medlemmar för långvarig relation” och därefter följer de kriterier man ska dela för att kunna bli ”en match”.

Det som skiljer MoD från andra partier som är emot tvångsvaccinering och för mänskliga rättigheter och demokrati är bredden av människor som kommer från alla håll på den politiska skalan från vänsterpartiet till SD, säger Andreas. De anser att mänskliga rättigheter och demokratifrågorna är så stora så annat är sekundärt, till exempel hur barnomsorgen ska lösas. Dessa mindre frågor kan man alltid enas om, anser Andreas.

MoD Andreas Sidkvist
Reklambladet för MoD som Andreas Sidkvist visade upp
Vad tror du är det bästa sättet att värna grundlagen och våra rättigheter och frihet?

– Jag tror att vi behöver folkbildning så folk blir medvetna om vad som pågår. Det är ett nyckelord som vi antagligen kommer ta med i partiprogrammet. Vi behöver nå fler och bygga en folkrörelse där fler engagerar sig. Nu har vi politiker som styr med hjälp av rädsla. Först var det Corona och alla skulle tvingas ta sprutorna och nu skrämmer de oss med ryssen för att tvinga med oss i Nato som är en amerikanskt styrd krigsorganisation som har skapat flyktingströmmar och förödelse i världen.

Samarbete med andra partier som respekterar mänskliga rättigheter och demokrati är MoD positivt inställda till. Målet är att nå ut till 2-3 miljoner människor främst via sociala medier och bilda lokala utskott runt om i landet som kan bedriva en valrörelse.

– Vi kommer inte ha möjlighet att få ut valsedlar till alla vallokaler men man kommer kunna beställa dem eller så kan man ta en blank valsedel och skriva MoD på den och lägga den i riksdagsvalskuvertet.

Det vi behöver nu är medlemmar och månadsgivare så vi kan bedriva en valrörelse och man kan gå in på hemsidan www.partietmod.se för att se hur man bidrar, avslutar Andreas.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter