Andrew Tate gripen

Det som den kontroversielle opinionsbildaren Andrew Tate varnat för har nu hänt. Efter att inte ha hållit tyst när han blivit avstängd från sociala medier, har han nu blivit arresterad för gamla anklagelser som han tidigare tillbakavisat.

Idag gick rumänska åklagare ut med att de under torsdagen, den 29 december, gripit influeraren och före detta världsmästaren i kickboxning Andrew Tate, tillsammans med brodern Tristan Tate, anklagade för att vara inblandade i människohandel, våldtäkt och övrig organiserad brottslighet, rapporterar Reuters.

Hatad av media, älskad av följarna

Andrew Tate är en person med ett gediget CV. Fram till 2013 var han en professionell kickboxare, men sadlade om till att erbjuda kurser i självförbättring.

Det som gjort honom känd är dock hans uttalanden om feminism och homosexualitet, samt om de makter styr i bakgrunden. Han har bland annat varit gäst hos Infowars, där han attackerat hur etablissemanget velat urholka traditionella könsroller, framförallt manliga. Men nu börjar unga män att hitta tillbaka till det naturliga och börjar slå tillbaka mot agendan.

Hans frispråkighet och det faktum att han går rakt på sak utan filter har provocerat massor med människor, men det har även hjälpt personer att ta sig ur problem.

Genom att fokusera på att man inte ska grotta ned sig i problem, att inte underkasta sig svaghet eller avsäga sig kontrollen över det egna livet, har han fått flera personer att rycka upp sig, om man utgår från kommentarer på hans videor.

Tysta, fängsla, döda

I en video på Instagram går han igenom hur processen för att tysta en person går till. Först försöker de stänga ned personen från sociala medier. När det inte får tyst på denne, så arresteras personen på olika, oftast lösa grunder. Den sista åtgärden är att döda denne, oftast genom att få det att se ut som självmord. I videon påtalar han att han aldrig skulle begå självmord, och skulle han påträffas död ska ingen tro på det.

På grund av sina inlägg har han flera gånger blivit avstängd från framförallt Twitter, men tilläts tillbaka efter att Elon Musk köpte plattformen. Den som vill bilda sig en egen uppfattning om vad Tate skriver som gör honom så kontroverisell, kan själv ta del av hans inlägg.

Anklagelser

Det återstår att se vad som blir utfallet av anklagelserna. Bara för att Tate varnat för att kunna bli arresterad innebär det inte nödvändigtvis att de är falska. Det är den kommande tiden som avgör hur historien kommer att fortlöpa.

Om bröderna Tate hålls inlåsta under en längre tid, utan att några bevis presenteras eller åtal väcks, då kommer det att finnas skäl att ifrågasätta allting. Skulle han begå ”självmord” i fängelset, vilket han klart och tydligt sagt att han aldrig kommer att göra, så är sannolikheten stor att hans motståndare övergått till steg tre för att få tyst på honom.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter