Andrew Tate slipper husarrest

Den brittiske opinionsbildaren Andrew Tate har nu släppts från husarrest och har tagit ett steg närmare friheten. Men brottsmisstankarna kvarstår och hur kommer systemet att agera när han släps fri?

Andrew Tate och hans bror, Tristan Tate, behöver inte längre sitta i husarrest i sitt hem Bukarest, Rumänien. De är nu fria att röra sig fritt i staden, men då misstankarna mot dem kvarstår, får de enbart hålla sig i staden och omgivningen. De måste vara tillgängliga för polisen, samt inte ha någon kontakt med de två medmisstänkta kvinnorna, rapporterar BBC.

Det var den 30 december 2022 som Frihetsnytt kunde rapportera att bröderna Tate gripits, tillsammans med två rumänska kvinnor, av den rumänska polisen. Anklagelserna gällde att människohandel, våldtäkt, samt förberedelser att starta en ”kriminell organisation”. Samtliga av de misstänkta har nekat till brott. Den 1 april släpptes de ut ur häktet och överfördes till husarrest.

När rättegången är tänkt att hållas finns det ingen information om.

Kontroversiell och frispråkig

Andrew Tate är för många välkänd som en frispråkig opinionsbildare. Han har blivit kritiserad för uttalanden som uppfattats som ”kvinnohatande”, ”homofobiska” och ”rasistiska”, men hyllas av många för hur han har inspirerat unga män att utvecklas, känna självförtroende och ta ansvar.

Hans uttalanden har gjort att han har varnat för hur systemet går tillväga när det vill tysta kritiska röster. Först blir man avstängd från möjligheten att synas och höras, framförallt på sociala medier. Lyckas de inte med det är nästa steg att arrestera personen. Misslyckas även det, då återstår bara att döda personen, sannolikt genom att få det att se ut som ett ”självmord”. Tate har tydligt sagt att inte kommer att ta livet av sig, så påträffas han död ska ingen tro på det.

Den senaste tiden har Tate intervjuats av den konservativa afroamerikanska opinionsbildaren Candace Owens, samt den frispråkige politiske kommentatorn Tucker Carlson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Rumänien är totalt korrumperat .
  Andrew kan bara ge rätt person en handtryckning och resa hem.

  Rumänien är ett vackert land och folket är helt OK -(–intrycket som turist )

  Tiggarna som vällde in i vårt land var ju rumänska z-rom. —vare sig kommunister eller borgerliga har lyckats få gruppen att uppföra sig som majoritetsbefolkningen.


  Men ..jag är RASANDE på sosseregimen och ”borgerliga” regimer som inte direkt skickade hem tiggare.
  Det har INGENTING med EU fria rörlighet att göra ,att man skall åka till andra länder för att sitta och tigga , sälja sex, supa, bajsa i lekstugor , köra runt i obesiktade och oförsäkrade bilskrällen , osv..i alla oändlighet .


  Det är oförsvarligt att våra politiker utsätter oss för detta….dessutom sprider tiggarna ofta farliga sjukdomar. : te.x : ..TBC , Pest , Kolera, Syfilis , Spetälska , Rabies , Harpest , Dengufeber , Gonorre , Sorkfeber , Epidemisk gulsot , Mjältbarnd , Amöbadysenteri , Gula febern , Mareks sjukdom , Klamydia , olika parasiter ….för att nämna några få olägenheter………
  Förutom detta är det dåliga exempel för barnen..

  Våra politiker gör sig skyldiga till ”Framkallande av fara för annan ” och en hel del § till.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter