Anklagas utan bevis för att gå Irans ärenden – petas från talarlista

Rouzbeh Parsi skulle ha talat på Folk och Försvars rikskonferens. Efter att andra hotat att hoppa av, med hänvisning till anklagelser om kopplingar till den iranska staten, petas han från listan. Men inga bevis för anklagelserna presenteras.

Chefen för Mellanösternprogrammet vid Utrikespolitiska institutet, Rouzbeh Parsi skulle ha talat på Folk och Försvars rikskonferens 8-10 januari 2023 i Sälen. Men efter anklagelser om att han skulle stödja myndigheterna i Iran, utan att några bevis presenterats, hotade Moderata ungdomsförbundet (MUF) och Grön Ungdom att hoppa av om han skulle tala.

Istället för att stå upp yttrandefriheten och rätten att komma till tals och själv bemöta anklagelserna, valde Folk och Försvar att gå på de anklagelser och stämplingar som gjorts mot Parsi och avbokade honom som talare, rapporterar SVT.

Parsi har den senaste tiden utsatts för olika försök att tystas. Evenemang där han deltar har stormats av demonstranter och på sociala medier anklagas han för att på olika stödja den iranska staten. Den enda anledningen ska vara en kolumn i Expressen, där han varnar för att den iranska regimen inte kommer att böja sig för de pågående demonstrationerna och att det kommer krävas kompromisser.

Folk och Försvars styrelseordförande Göran Arrius kan inte ge ett konkret svar på varför man tog bort Parsi, utan att bevis för anklagelserna kunnat presenteras.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter