Annie Lööfs sista riksdagsdebatt

Den snart före detta centerledaren har deltagit i sin sista riksdagsdebatt. Medan de övriga partiledarna pratade om hur fint de kommer minnas Annie Lööf, kommer svenska folket minnas hennes ouppfyllda löfte om att äta sin sko och sitt deltagande på Bilderbergermötet.

Under onsdagen deltog Annie Lööf för sista gången i en riksdagsdebatt. Efteråt tackades hon av de övriga partiledarna och fick avskedspresenter, inklusive av de som räknat henne som sin politiska motståndare. Sverigedemokraternas (SD) partiledare, Jimmie Åkesson, påtalade att de haft många debatter, men att han uppskattat det ideologiska motståndet, rapporterar Aftonbladet.

De övriga partiledarna pratade om de fina minnen de hade av Lööf och den betydelse de påstod att hon haft.

För svenska folket däremot, kommer Annie Lööf snarare bli ihågkommen som deltagare på det ljusskygga Bilderbergermötet och hennes löfte 2013 om att hellre äta upp sin högra sko än att stödja Socialdemokraternas regeringsbildning. 2018 gjorde hon just det, alltså släppte fram en socialdemokratisk regering, men några skor har hon inte ätit upp, trots påminnelser.

Partiledaraspiranten

Ännu har inte Centerpartiet bestämt vem som ska efterträda Lööf, men den kandidat som valberedningen föreslagit och som sannolikt kommer att ta över är Muharrem Demirok, känd för att ha blivit dömd två gånger för misshandel på 1990-talet, samt för att ha lovat att fortsätta på Lööfs inslagna linje att inte samarbeta med SD.

Frihetsnytt har tidigare tagit upp Demirok, däribland i ett nyhetssamtal med Roger Richthoff, tidigare riksdagsledamot för SD och medlem i Försvarsutskottet, där Richthoff delade med sig av sina tankar om den potentielle nye partiledaren.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter