lördag, 1 oktober, 2022

Antifa-upplopp i franska städer efter söndagens valresultat

Storfinansens gatutrupper rasande över valresultat

Nationalisten Marine Le Pen kommer att möta den sittande presidenten Emmanuel Macron i den andra och avgörande omgången av valet, efter att de båda kammat hem flest röster, 23 respektive 27%. Valresultatet visade sig vara en stor besvikelse för den vänsterextrema organisationen Antifa, vilka besvarade den demokratiska omröstningen genom att göra upplopp i flera större städer.

Städerna Rennes, Marseille, Lyon och Bretagne skakades av flera försök till mordbränder och flera våldsamma sammandrabbningar med polis och ordningsmakt under natten mellan söndag och måndag. Kravallpolis sattes in och myndigheterna rapporterar om omfattande skador på egendom.

Trots Le Pens framgångar och stora populäritet har alla andra partier, från republikaner till kommunister, uppmanat sina anhängare att rösta på Macron i den andra omgången. Mönstret är bekant och historien bjuder många exempel på när en stark utmanare till den globala finanseliten dyker upp så gör påstådda motståndare gemensam sak.

I det här fallet sluter alla upp kring den tidigare Rothschild-bankiren och globalistiska teknokraten för att förhindra att folkets stöd bär Le Pen hela vägen till Elyséepalatset. Huruvida den terrorstämplade organisationen Antifa bidrar till denna uppslutning genom sina våldsamheter återstår att se den 24 april när Frankrike går mot valets andra omgång.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

Dokument om Macrons hemliga sexliv

00:05:00

Nyhetssändning 5 augusti

Franska folket blir av med avgift