Antirasistisk storförlust när ”DMR” lägger ned

Dalarna mot rasism meddelar att de lägger ned sin verksamhet. Gruppen har kallat sig antirasistisk men har snarare gjort sig kända för att förtrycka yttrandefriheten.

Dalarna mot rasism (DMR) blev kända när de försökte störa Nordiska Motståndsrörelsens demonstration i Borlänge 2016. Efter gruppens nya kändisskap lyftes de fram i flera medier och försökte förstöra ett antal grundlagsskyddade demonstrationer av flera olika grupper efteråt.

Men framgången skulle visa sig vara kortvarig för DMR. Redan 2020 skrev gruppens ordförande Angelica Andersson i ett Facebookinlägg att gruppen gick på sparlåga och att människor är trötta samt att antalet engagerade blir allt färre.

– Det är tufft att organisera sig mot rasismen när människor är trötta och SD kan bli största parti i nästa val. Vi i Dalarna Mot Rasism märker hur orken och lusten tryter hos många som engagerat sig över tid och så många vi pratar med är trötta och ledsna, skrev Angelica.

Antirasistiska gruppen lägger slutligen ned

Angelica Andersson. Skärmavbild: Facebook/ Angelica Andersson
Angelica Andersson. Skärmavbild: Facebook/ Angelica Andersson

Redan den 15 mars aviserade DMR att årsmötet den 29 mars skulle avgöra gruppens framtid, och när mötet väl ägt rum stod beslutet fast, gruppen lägger ned verksamheten. Beslutet måste dock bekräftas på två årsmöten vilket gör att samma beslut måste tas vid nästa årsmöte för att beslutet formellt ska fastställas, rapporterar P4 Dalarna.

Verksamheten har under en längre tid stått stilla och grupper har haft svårt att aktivera folk i sitt arbete. Detta är något som Angelica Andersson bekräftar till P4 när hon uppger att anledningen att DMR väljer att avsluta sin verksamhet är för att det är få som vill engagera sig.

– Det är vemodigt och sorgligt, men den dominerande känslan är att jag är väldigt stolt över vad vi har gjort och åstadkommit, säger Angelica till P4.

Hemsidan kommer att arkiveras, likaså allt material gruppen har utifall att någon vill återuppta deras verksamhet i framtiden. Att så skulle ske är föga troligt med hänsyn till att allt fler vänsterextrema och yttrandefrihetshatande grupper är på tillbakagång.

Inte längre häftigt att vara för censur

DMR:s anledning att lägga ned verksamheten är bristande engagemang. Det finns helt enkelt inte samma uppslutning kring ”antirasismen” som det fanns förr.

Utveckligen under den senaste tiden har visat att att stå upp för demokrati och yttrandefrihet är populärt och något som allt fler gör, medan att stå på förtryckarnas sida blivit allt mer impopulärt. Denna utveckling finns det flera exempel på där Twitter, Rumble och Frihetsrörelsen är några av dem.

De som fortfarande står på förtryckarnas sida och förespråkar censur, förbud och att tysta folk, blir allt färre. Numera är det framförallt finanselitens egna plattformar eller de som är starkt knutna till dem som fortfarande står för dessa värden. Här kan Facebook, Instagram, Google och Youtube föras fram som bra exempel.

Att grupper likt DMR som haft strategin att skrämma folk till tystnad tvingas lägga ned för att allt färre vill engagera sig, är en positiv utveckling och något som gynnar yttrandefriheten i samhället.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Trots stora summor från skattebetalarna , gratis lokaler , stöd från LO mm. lyckas terrorgruppen DMR inte överleva…
    Märkligt nog klarar sig ”gröna slipsens vänner” trots att samhället gör precis allt för att tvinga dom till underkastelse. Alla medlemmar punktmarkeras och trakasseras av snoko , föreningen får inte ha några konton , även enskilda medlemmar berövas sina konton , poliser gör husrannsakan och tar kontanter i hemmen enligt penningtvättslagen ,-för att dom inte har konton !!! , myndigheter gör orosanmälningar ang deras barn , jägare får inte ha vapen , expo ringer upp arbetsgivare och frågar ”Om arbetsgivaren stöder nazism” , samma fråga ställs till hyresvärdar , osv…osv…Det demokratiska Sverige i sin prydno !!!!!!
    Allas lika värde ..??Rätt att framföra även obekväma åsikter ???

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter