Appen Say Watt hjälper dig att spara el

En alldeles ny app kan hjälpa dig att spara el genom att lätt se vilka tider elen är billigare där just du bor. Göteborgarna Tommie Podzemski och Marcus Torberntsson gör detta helt utan kostnad för att hjälpa människor att spara pengar.

Två vänner på Västkusten tyckte, när elpriserna började stiga, att det behövdes ett enkelt sätt att förstå vad de själva kunde göra för att dels sänka sin förbrukning men också att lätt se vilka tider elen var billigare. Så de beslöt sig för att göra en snygg och enkel app för ändamålet.

Marcus Torberntsson, entreprenör, och Tommie Podzemski, apputvecklare, fick idén i höstas när elpriserna rusade i höjden och de själva satt och spekulerade i hur de bäst skulle kunna dra ner på elkostnaderna och förbrukningen. Då föddes idén till appen ”Say Watt” som i dagsläget laddats ner av cirka 10 000 elkunder i landet.

Bättre funktion och snyggare design

Det är inte den enda elprisappen som finns men Marcus och Tommie ville göra en med bättre funktion och snyggare design. Det fyndiga namnet Say Watt föll sig naturligt för de Göteborgare Marcus och Tommie är.

I appen väljer man sitt elprisområde och där kan man sedan se vad olika saker, som laddning av elbil, dusch och torktumlare, kostar för dagen, under förutsättning att man har timavtal på elen. Appen ska vara väldigt enkel och användarvänlig och tydligt visa när elen är som dyrast respektive billigast utan mastig data och teknisk information.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter