Apple döms till böter i fransk domstol

Techjätten döms att betala en miljon euro i böter för hur utvecklare behandlas i App Store. Samtidigt finns inga krav på att Apple ska ändra något.

Frihetsnytt har tidigare skrivit om den konflikt som Apple befinner sig i med bland annat svenska Spotify och Epic Games, på grund av de betalmöjligheter som finns i App Store. Ett tag befann sig även Twitter i konflikt med Apple av samma anledning, vilket löste sig efter att Elon Musk haft ett möte med Apple:s VD Tim Cook.

Nu har Handelsdomstolen i Paris dömt Apple att betala böter på en miljon euro (motsvarande runt 11 miljoner kronor) på grund av de otillåtna klausuler som finns för utvecklare på App Store, rapporterar Reuters.

Även om bötessumman är liten för ett miljardföretag, så har den ett symboliskt värde för de juridiska påtryckningar som riktas mot Apple om App Store. Inga krav på att ändra strukturen framfördes i beslutet, men om fler stämningar slutar på detta sätt kan Apple till slut bli tvunget att genomföra ändringar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter