Arméveteran räddade livet på nattklubbsbesökare

Amerikansk före detta armémajor ingrep vid skjutning inne på en gayklubb i lördags natt och räddade sannolikt många liv. Borgmästaren i Colorado Springs, där dådet inträffade, har aldrig sett ett mer hjältemodigt agerande.

Den 45-årige amerikanske arméveteranen Richard Fierro, räddade sannolikt livet på många nattklubbsbesökare i lördags natt när han avväpnade och övermannade en skytt som skjutit vilt omkring sig inne på en gayklubb i Colorado Springs, USA.

Richard Ferro befann sig på gayklubben Club Q tillsammans med sin fru, sin dotter och hennes pojkvän när den 22-årige Anderson Lee Aldrich plötsligt började skjuta människor. För Richard Fierro var det självklart att ingripa. Han sprang fram, drog ner skytten på marken och kastade sig sedan över honom.

– Jag vet inte om han sköt just då eller var på väg att skjuta, det enda jag visste var att jag måste stoppa honom, säger Fierro.

Därefter tog han Lee Aldrich pistol och slog honom i huvudet med den.

– Jag vet inte exakt vad jag gjorde, jag gick in i stridsläge helt enkelt, berättar Fierro.

Sannolikt räddade Richard Fierros ingripande ett stort antal liv men tyvärr hann gärningsmannen döda 5 personer innan, varav en av de dödade var Fierros dotters pojkvän.

Ingripandet var hjältemodigt säger borgmästaren

Borgmästaren i Colorado Springs John Suthers, är djupt imponerad och rörd över Richard Fierros ingripande.

”Han räddade många liv. Jag har aldrig träffat någon som gjort något så hjältemodigt och varit så ödmjuk om det”, säger borgmästaren.

Ett sant exempel på riktigt civilkurage och hjältemod att utan att tänka agera för att hjälpa andra människor.

Gärningsmannen Anderson Lee Aldrich åtalades under måndagen för fem fall av mord och hatbrott.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter