Arne Weinz: ”Det finns bara en vinnare på det här och det är USA”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det är internationella finansintressen som vill hugga för sig

Vi pratar med författaren och företagaren Arne Weinz om Europas energiförsörjning, Nord Stream-sprängningarna och spekulerar i vem som kan ligga bakom. I sammanhanget kan man heller inte låta bli att komma in på den amerikanska presidentens och utrikesministerns uttalanden angående Nord Stream och effekten av attentatet samt vad följden blir för Tyskland och Europa att tvingas importera gas från USA. Vi pratar också om vad Arne tror om EU:s framtid och den”rabiessmittade hunden” – Ursula von der Leyen.
Detta är ett kort utdrag från intervjun.

Gasledningar och andra ledningar i fara?

Vad gäller Nord Stream-sprängningarna pekar ju det mesta på USA, säger Arne. Men det finns ju också en möjlighet att Ryssland själv har gjort det. Frågan är varför de skulle göra en sådan sak.
Ryssland är ju bara minoritetsdelägare i Nord Stream 1 och merparten ägs av tyska och nederländska energibolag, så där straffar man inte bara sig själv.

Vad gäller Nord Stream 2, där bara den ena pipan sprängdes, kan man tänka sig att Ryssland skulle göra det för att peka ut USA eller någon annan, men man sparar en pipa för att Tyskland kanske tvingas krypa till korset senare.

Det finns också andra gasledningar som kan vara i fara. Det går bland annat en pipa mellan Norge och Tyskland och Polen, som invigdes dagen efter sprängningen. Om nu ryssarna också skulle vilja spränga en ledning för att visa att de också kan, så tror jag att den ligger i farozonen. Om någon nu skulle få för sig att börja spränga pipor och klippa kommunikationskablar så är det, om inte världens, men i alla fall Europas undergång, konstaterar Arne. Det går inte att föreställa sig var man hamnar då.

Det är samma krafter som gjorde militärkuppen i S:t Petersburg 1917

Arne Weinz

USA-gasen 10 gånger dyrare för Tyskland

Arne berättar att tyskarna kommer att få betala 10 gånger mer för gas från USA som kommer med så kallade LNG-fartyg (Liquid Natural Gas). Det finns endast cirka 700 sådana fartyg som till största delen är uppbundna i Persiska viken och Sydostasien. För att kunna ersätta den utebliva Nord Stream-gasen måste det till 77 000 frakter med LNG-fartyg och det säger sig självt att det går inte att ersätta. Man måste även bygga terminaler i hamnar för att kunna ta emot gasen. Dessutom måste man kyla ner metangasen till lite under -161 grader, för att få den i flytande form innan leverans. Vid ankomst måste den tinas upp igen, så energiförbrukningen bara för det är enorm!

De som blir drabbade är européerna och USA är vinnarna.
USA håller i taktpinnen genom att de får sälja mer gas och de får också sälja mer vapen än någonsin genom att driva kriget i Ukraina eftersom Natomedlemmarna nu tömt sina vapenförråd. De drar enorma fördelar av situationen, säger Arne.

”Tack USA” – säger Carl Bildts kompis

En polsk politiker Radoslaw Sikorski uttryckte sig med: ”Tack, USA” efter sprängningarna av Nord Stream. Sikroski, som var utrikesminister samtidigt som Carl Bildt var svensk utrikesminister i regeringen Reinfeldt, och det var dessa två som hårdast drev frågan om att Ukraina skulle få ansluta sig till EU och sedermera Nato. Det var de som fick flocken av EU-medlemmar att kasta sig på Ryssland, så de bär ett tungt ansvar till den tragedi som sker i Ukraina, Ryssland och resten av Europa, konstaterar Arne.

EU kommer inte bli särskilt
populärt bland vanligt folk.

Arne Weinz

Arne om läget i Europa: ”Det är väldigt oroväckande. Vi kommer att få se industridöd, massarbetslöshet, kalla hem, människor på gatorna i norra Europa i vinter.

EU kommer inte bli särskilt populärt bland vanligt folk. Ursula von der Leyen är ju en marionett åt World Economic Forum, hon är ju som en rabiessmittad hund när det gäller sanktioner mot Ryssland – det finns ingen ände på vad hon vill göra. Hon är ju faktiskt tyska men det hon gör mot det tyska folket det kommer inte göra henne populär i vinter, hävdar Arne.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter