Asterix på väg – ny författare bakom album nr 40

Den hyllade franska serien om de tappra gallerna som håller stånd mot romarna, kommer att få sitt 40:e album släppt hösten 2023. Det blir en helt ny tecknare som står för albumet.

Serierna om de två gallerna Asterix och Obelix och deras bys motstånd mot romersk erövring, har fängslat generationer med sin humoristiska och färgstarka presentation av antik historia. Även nordborna porträtteras (kanske föga historiskt korrekt) när vikingarna kommer till Gallien.

Nu är det 40:e albumet på väg och ska släppas den 26 oktober 2023, rapporterar The Guardian. Traditionen är att albumen alltid släpps ojämna årtal där den senaste, Asterix och Gripen, släpptes 2021.

Ny manusförfattare ska hålla sig trogen förlagan

Det kommande albumet kommer även att bjuda på en ny manusförfattare, Fabrice Caro (känd som Fabcaro). Han har försäkrat att han ska hålla sig trogen själen i serien, såsom humorn och karaktärerna, något som får ses som anmärkningsvärt i en tid när populära verk som J.R.R. Tolkiens skapelser och The Witcher godtyckligt tolkas för att tjäna politiska syften.

Vad exakt albumet kommer att handla om är än så länge inte offentliggjort.

Fransk nationalsymbol

För just Frankrike har Asterix tjänat som en nationalsymbol, både för att den lyfter fram fransk historia, introducerar läsaren för det galliska ursprunget, och framförallt visar hur ett folk kan hävda sig och sitt sätt att leva gentemot en övermakt.

För en nordisk publik finns en motsvarighet i den danska serien Valhalla, skapad av Peter Madsen, som skildrar den nordiska mytologin på ett lättillgängligt och trovärdigt sätt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter