fredag, 9 december

Attackerade SD och Tidöavtalet – tvingas be om ursäkt

L får be om ursäkt för Johan Pehrsons uttalande om SD och Tidöavtalet

Under en konferens med Liberalerna kallade Pehrson SD för en ”blåbrun sörja” och att han var beredd att bryta Tidöavtalet. Nu ber L SD om ursäkt på flera nivåer för uttalandet.

Liberalernas Johan Pehrson kan nästa helg komma att övergå från att vara tillförordnad partiordförande till att bli en fullvärdig sådan, om han väljs av medlemmarna.

Samtidigt försöker han skaka om den överenskommelse, Tidöavtalet, som ingåtts med bland annat Sverigedemokraterna, för att signalera att han egentligen inte vill arbeta med partiet.

Under en konferens i Sandviken kallade han SD för en ”blåbrun sörja” och att han kunde vara beredd att bryta Tidöavtalet om det var något som inte passade honom.

Kräver högre nivå av regeringspartiet

Uttalandet stötte snabbt på kritik från Sverigedemokraterna, som anklagade Pehrson för att brista i respekt för sina samarbetspartner, rapporterar SVT.

Liberalerna var snabba med att krypa till korset för att inte riskera sin regeringsställning och enligt Mattias Bäckström, riksdagsledamot för SD, hade de bett om ursäkt på ”flera olika nivåer”. I fortsättningen förväntar sig Bäckström och SD att L höjer nivån och att man verkligen fullföljer som man kommit överens om i Tidöavtalet.

Johan Pehrson själv blev tvungen att förklara sitt uttalande och menade att man givetvis skulle göra vad man kunde för att respektera avtalet.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

IF Metall inskränker demokratin

Samtliga Tidöpartier backar