Avskedades efter vaccinvägran – stämmer förbund

Tre erfarna basketdomare stämmer basketförbund för att ha fått sparken

Tre basketdomare med lång erfarenhet stämde nyligen NBA, USA:s främsta basketbolliga, efter att blivit avskedade då de inte ville ta de covid-vaccinationer som NBA krävde. Trots att kraven i nuläget slopats får de inte komma tillbaka.

Förra helgen lämnade de tre basketdomarna Kenny Mauer, Mark Ayotte and Jason Phillips gemensamt in en stämningsansökan mot NBA (”National Basketball Association”) för att dessa fick sparken då de vägrade ta det osäkra vaccinet mot covid, rapporterar Reuters.

Samtliga domare har en lång yrkeserfarenhet på 35 år (Mauer), 19 år (Phillips) och 17 år (Ayotte), men fick trots detta avsked när de vägrade att underkasta sig kravet på att vaccinera sig.

Trots att NBA nu har valt att lyfta kravet på vaccin för säsongen 2022-2023, så har man beslutat att inte återinsätta de erfarna domarna. Det är av denna anledning som de nu lämnar in en stämning mot förbundet, med hänvisning till att deras medborgerliga och mänskliga rättigheter kränkts.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter