Avskyn mot Von der Leyen: ”måste avgå”

Rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terheș kräver att Ursula von der Leyen avgår med omedelbar verkan på grund av den misstänkta korruption som utreds av Europeiska åklagarmyndigheten.

I sitt anförande kräver Cristian Terheș att von der Leyen ”omedelbart och villkorslöst” avgår från sin post som ordförande för EU-kommissionen på grund av det agerande som nu utreds av EPPO.

Europeiska åklagarmyndigheten meddelade för några dagar på sin hemsida sedan att de undersöker hur det gick till när kontrakten undertecknades mellan Europeiska kommissionen och vaccinbolagen.

Andra EU-parlamentariker har redan pekat på den synbara korruptionen i EU:s upphandling av vaccin, bland annat kroatiske politikern Mislav Kolakušić som Frihetsnytt redan rapporterat om.

Cristian Terheș fortsätter:

Och det här är vad revisionsrätten precis sa i en rapport som släpptes för några dagar sedan, och jag citerar: ”Kommissionen har, fram till november 2021, undertecknat kontrakt för 71 miljarder euro på uppdrag av medlemsstaterna för att köpa upp till 4,6 miljarder covid-19-vaccindoser.”

Det betyder att hon köpte tio doser vaccin för varje EU-medborgare baserat på kontrakt som aldrig släpptes till allmänheten. /…/ Hur är detta möjligt i en Europeisk Union som påstås vara öppen med hur man använder människors pengar?”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter