Avstängda twittrare tillbaka om de inte brutit mot lagen

Twitters nye ägare Elon Musk kommer från nästa vecka låta bannlysta användare komma tillbaka till den populära mikrobloggen. Men förutsättningen är att man inte spammat grovt eller brutit mot lagen, skriver Musk. Innebär det att alla lagbrytare är portade från Twitter, var drar Musk gränsen och är det inte bättre att alla får komma till tals?

De utkastade Twitteranvändarna är välkomna tillbaka till plattformen från och med nästa vecka. Det glädjande beskedet lämnade ägaren Elon Musk via en tweet igår. I söndags fick även den förre amerikanske presidenten Donald Trump sitt konto återaktiverat.

Det finns dock två förutsättningar för att få komma tillbaka och det är att man inte har ägnat sig åt grovt spammande och att man inte har brutit mot lagen.

Vad är det då för lagbrott som kan göra att man inte får finnas på plattformen? Om man har kört för fort? Eller om man har åkt dit för gummiparagrafbrottet Hets mot folkgrupp? Kanske bokföringsbrott? Det kan blir svårt för Twitter att dra en gräns där. En relevant fråga är också varför människor som är dömda för brott inte ska få höras på sociala medier.

Omröstning om total amnesti.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter