Avtal med Turkiet ska bromsa illegal invandring

De brittiska myndigheterna säger sig vilja åtgärda problemet med illegala migranter som tar sig till Storbritannien. Nu har ett avtal med Turkiet undertecknats, vilket är tänkt att begränsa problemet.

Suella Braverman, brittisk Home Secretary (motsvarande inrikesminister) har undertecknat ett avtal med Turkiet, som ska motverka illegal invandring och flyktingsmuggling i ett tidigt skede, rapporterar The Telegraph.

Under 2023 har runt 15 000 migranter tagit sig över Engelska Kanalen i båtar, som kommer från Turkiet. Dessa båtar sätts ihop i Turkiet innan de, via Bulgarien, skickas vidare till Tyskland, där de sedan tillhandahålls åt migranter som vill ta sig över kanalen.

Båtarna är av bristfällig kvalitet och kan inte användas för andra syften, eftersom de inte uppfyller europeiska säkerhetskrav.

Ambitionen med avtalet är att stoppa tillgången på dessa båtar, för att därigenom få bort transportmöjligheten.

Valfläsk?

Enligt Reuters sker avtalet med bakgrund av att ett parlamentsval förväntas hållas 2024, och då den illegala invandringen är ett problem som folk reagerar på, ses det som en sannolik förhoppning från premiärminister Rishi Sunak att avtalet ska stärka opinionen.

Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson kommenterar detta:

Som så ofta är fallet med politiker, börjar de göra något åt problemen när de vill fjäska till sig extra röster i valet. Det har vi ju sett den senaste tiden med bankernas diskriminering av oliktänkande. Det var först när Nigel Farage uppmärksammade problemet och det blev en folkstorm kring det, som regeringen valde att agera. Så jag sätter ingen större tilltro att det finns en genuin vilja att åtgärda problemet, mer än vad som ser bra ut för den invandringskritiska väljarkåren.

– Däremot är det väldigt positivt att motståndet mot den illegala invandringen ändå är så pass starkt hos den brittiska allmänheten att det kan påverka politikerna i denna riktning. Det visar på en styrka hos folkviljan, men man får inte bli bekväm och luta sig tillbaka bara för att politikerna gör vissa åtgärder. Det är först när konkreta resultat börjar synas som de kan göra sig genuint förtjänta av stöd.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter