Azerbajdzjan anklagar Armenien för beskjutning

Men armenierna förnekar händelsen

Under lördagen anklagade Azerbajdzjan sitt grannland för att ha beskjutit enklaven Nagorno-Karabakh, ett område som de båda länderna har tvistat om i 30 år. Spänningen mellan länderna är svår och incidenten kommer att spä på konflikten ytterligare.

Reuters rapporterar att det var under lördagen som armeniska styrkor ska ha beskjutit azeriska styrkor med artilleri vid Lachin och Kalbajar, två regioner strax väst om den omtvistade enklaven Nagorno-Karabakh. Enklaven ligger sedan 90-talet på azeriskt territorium, men befolkas av etniska armenier.

Det azeriska försvarsministeriet påstår att man besvarade artilleribeskjutningen, medan det armeniska försvarsministeriet förnekar att någon beskjutning överhuvudtaget ägt rum.

Det är inte första gången som tvisten om området leder till våldsamheter. 2020 utbröt ett sex veckor långt krig mellan de två länderna, då Azerbajdzjan tog kontroll över delar av territoriet.

Det var först när Ryssland gick in som medlare som de två före detta sovjetstaterna slöt fred.

Till och från anklagar de båda sidorna varandra för beskjutning, och med den ökade instabiliteten i närområdet, såsom situationen i Ukraina och konflikterna i Mellanöstern, så återstår att se om en eskalering kommer att ske även här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter