Bahnhof – internetleverantören med frihetspatos

Bahnhof har alltid legat i framkant tekniskt och ligger även i topp när det gäller kundnöjdhet i samband med tillförlitlighet och tillgänglighet hos nätet. Men Bahnhof är mer än så: Bahnhof är en förkämpe för yttrandefriheten och vågar stå upp för den!

Bahnhofs historia går tillbaka 1994 och företaget är numera börsnoterat. Företagets profil är dels att ha mycket hög teknisk kompetens och hög kvalitet på nätet som tillhandahålls kunderna.

Bland annat är Bahnhof nu bland de första i Sverige att testa den nya trådlösa standarden Wifi-7 och har även i det sammanhanget slagit nytt rekord i överföringshastighet.

Jon Karlung, VD Bahnhof
Jon Karlung, VD Bahnhof. Foto: Wikipedia/ Markmc

Bahnhof vägrar lämna ut känsliga uppgifter

Det som verkligen får Bahnhof att sticka ut är att företaget inte tänker kompromissa med sina kunders integritet, oavsett att övervakningssamhället med sina myndighetsrepresentanter trycker på.

Bahnhof har stått upp för sina kunder och deras rättssäkerhet och integritet även när det har kostat, och aktivt stridit rättsligt mot övertolkningar av myndigheters möjligheter att kräva ut information om internetanvändare.

Företaget driver självt en aktiv debatt om integritet och säkerhet, oavsett att det skulle vara lättare att tiga och flyta med, framför allt för ett börsnoterat företag med krav från sina aktieägare.

Modell för andra i kampen för frihet

Bahnhof beskriver sig själva som ”snabba, säkra och prisvärda internettjänster till privatpersoner och företag världen över. Våra kunder får maximal säkerhet mot digital övervakning, företagsspionage och läckor.

Bahnhof har stått upp för frihet på nätet även när det har kostat. Alla som vet att frihet på nätet är en oumbärlig del av frihet överhuvudtaget och som värdesätter personlig integritet, har god anledning att ta sig en titt på Bahnhof som internetleverantör.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter