torsdag, 1 december

Bankanställda kompenseras för inflationen

Brittiska banken Santander UK har meddelat att den ger merparten av sina anställda en särskild lönehöjning för att kompensera för den stigande inflationen.

Inte bara EU-byråkrater kompenseras nu för den skenande inflationen. Banken Santander UK har enligt Bloomberg bestämt sig för att höja lönen för alla anställda som tjänar mindre än motsvarande 465 000 kronor per år, vilket uppges vara 60 procent av bolagets drygt 18 000 anställda.

Även andra brittiska banker som NatWest Group Plc, Lloyds Banking Group Plc och Barclays Plc har sagt att de ska höja sina anställdas löner nu när inflationen är den högsta på fyra årtionden.

– De ökade levnadsomkostnaderna påverkar hushåll över hela landet, så vi har tittat på hur vi bäst kan hjälpa majoriteten av våra egna som fyller så viktiga roller, säger Santander UK:s vd Mike Regnier till Bloomberg.

Regnier har tidigare kritiserats för saftiga lönehöjningar som däremot gått till honom själv, enligt bland andra finanssajten This is Money. Hans lön som vd för Santander är inte offentlig men uppskattas till som minst någon miljon kronor i månaden, plus bonusar och pensionssparande.

Mike Regier. Foto: Instagram

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

Svensk ekonomi i uppförsbacke

Inflation nu är inte som inflation då

Historiskt stor strejk i Storbritannien