Bankanställda kompenseras för inflationen

Brittiska banken Santander UK har meddelat att den ger merparten av sina anställda en särskild lönehöjning för att kompensera för den stigande inflationen.

Inte bara EU-byråkrater kompenseras nu för den skenande inflationen. Banken Santander UK har enligt Bloomberg bestämt sig för att höja lönen för alla anställda som tjänar mindre än motsvarande 465 000 kronor per år, vilket uppges vara 60 procent av bolagets drygt 18 000 anställda.

Även andra brittiska banker som NatWest Group Plc, Lloyds Banking Group Plc och Barclays Plc har sagt att de ska höja sina anställdas löner nu när inflationen är den högsta på fyra årtionden.

– De ökade levnadsomkostnaderna påverkar hushåll över hela landet, så vi har tittat på hur vi bäst kan hjälpa majoriteten av våra egna som fyller så viktiga roller, säger Santander UK:s vd Mike Regnier till Bloomberg.

Regnier har tidigare kritiserats för saftiga lönehöjningar som däremot gått till honom själv, enligt bland andra finanssajten This is Money. Hans lön som vd för Santander är inte offentlig men uppskattas till som minst någon miljon kronor i månaden, plus bonusar och pensionssparande.

Mike Regier. Foto: Instagram

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter