Fritt fram för bankkonton för våldsvänstern

Medlen används till trakasserier av oliktänkande

Det är gruppen Vänsterkollen som kommit över uppgifter om bankkonton samt Swish-nummer som är kopplade till den svenska våldsvänstern. Det är grupper som ”Kämpa Stockholm”, samt AFA-kopplade Rojavakommittéerna, som företräder den kurdiska kommunistgrupperingen PKK i Sverige.

De grupperingar vars bankkonton som Vänsterkollen avslöjar på sin hemsida är sådana som använder sina medel till trakasserier av oliktänkande och annan kriminell verksamhet kopplad till olika politiska mål.

Den mest framträdande vänsterextrema aktören, AFA, finns dock inte med, men samtliga aktörer som listas har kopplingar till dem, och flera personer är även aktiva i det våldsamma nätverket.

Aktörer inom alternativmedia, den nationella rörelsen och Frihetsrörelsen får ofta konton nedstängda och drabbas av repressalier från bankerna. Våldsvänsterns aktörer tillåts däremot att ha kvar sina konton.

Vänsterkollen uppmanar i slutet av sin artikel läsarna att kontakta Swish för att begränsa våldsvänsterns möjligheter att finansiera sina terrorverksamheter.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter