Bankman-Fried utlämnas till USA

Den bedrägerianklagade FTX-grundaren Sam Bankman-Fried utlämnas till USA. Samtidigt erkänner två personer sig skyldiga till bedrägeri i härvan.

Under onsdagen utlämnade Bahamas den för bedrägeri och penningtvätt anklagade Sam Bankman-Fried till USA, för att där ställas inför rätta, rapporterar Dagens PS.

Härvan med kryptoväxlingsbolaget FTX inleddes i november när bolaget försattes i konkurs. Grundaren Bankman-Fried förlorade själv hela sin förmögenhet, men närmare 8 miljarder dollar av investerarna pengar försvann, vilket är grunden till åtalet.

Frihetsnytt har även skrivit om att Bankman-Fried var det Demokratiska partiets näst störste donator, efter George Soros. När FTX gick omkull blev Demokraterna utan de utlovade pengarna, även om spekulationer finns att en del av de försvunna 8 miljarderna hamnat hos dem.

Två erkänner sig skyldiga

Under torsdagen rapporterade Reuters att ytterligare två inblandade erkänner sig skyldiga till bedrägeri. Det rör sig om Caroline Ellison, före detta VD på Alameda Research och Bankman-Frieds före detta flickvän, samt Gary Wang, medgrundare av FTX.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Mer detaljer härvid https://www.zerohedge.com/markets/caroline-ellison-throws-sbf-under-bus-pleads-guilty-fraud-agrees-cooperate-doj

    Samtliga tre huvudskyldiga har minst 50-150 år som maxstraff och sådana straff döms verkligen ut i USA. Spekulationerna handlar om hur den ene eller den andre kommer att ”kasta xx under bussen” genom att samarbeta med åklagaren och sedan i stort sett slippa straff. Detta finner jag vara ihåligt. Det är ju fullständigt glasklart det som inträffat och eftersom det handlar om banktransationer och enkla bitcointransationer är bevisläget förmodligen glasklart. Åklagaren behöver inte släppa varken den ene eller den andre. Jag argumenterar inte att de drakoniska straffen är riktiga – utan för att det hela verkar som om åklagaren vill minimera istället för maximera straffen genom att låtsas vara tvungen att släppa 2 av 3.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter