Bankman-Frieds ex-flickvän erkänner brott

FTX-grundaren Sam Bankman-Frieds tidigare flickvän Caroline Ellison, erkänner att de tillsammans gjort sig skyldiga till bedrägeri och konspiration gentemot FTX investerare och kunder.

Caroline Ellison, tidigare Sam Bankman-Frieds flickvän, har erkänt för en federal domstol på Manhattan att hon och Sam Bankman-Fried konspirerade för att vilseleda kryptobörsen FTX investerare och kunder.

FTX systerbolag Alameda Research, där Ellison tidigare var vd, hade tillgång till FTX:s kundmedel och vilseledde långivare om hur mycket företaget lånade från kryptovalutabörsen.

Tack vare dessa arrangemang kunde Alameda ”låna” pengar från FTX utan att behöva ställa några säkerheter.

”Jag är verkligen ledsen för det jag gjorde. Jag visste att det var fel”, sade hon i förhöret.

Släppt mot 260 miljarder i borgen

Bankman-Fried, släpptes från häktet i new York i torsdags mot en borgen på 260 miljarder kronor. Då han tidigare sagt att han bara har en dryg miljon kronor i sitt namn är det oklart hur han har fått tag på den enorma summan pengar, men hans föräldrar och ytterligare två resursstarka personer står för underskrifterna av den.

Bankman- Fried står inför flera olika bedrägeri- och penningtvättanklagelser, vilket Frihetsnytt rapporterat om tidigare.


KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter