Bara en kvar att godkänna Sverige

Ungern har inga invändningar mot ett svenskt och ett finskt Natomedlemskap

Allt talar för att Ungern kommer att godkänna ett svenskt och ett finskt medlemskap i krigsalliansen senast den 7 december. Endast Turkiet står mellan Sverige och Natomedlemskapet.

Till slut har Ungern gett de besked som Sveriges nya Natoivriga regering väntat: Man kommer med största sannolikhet att ge sitt godkännande för ett svenskt och ett finskt medlemskap. Anledningen till att man inte kan ge ett klart besked är att frågan måste genomgå en omröstning i det ungerska parlamentet, rapporterar SVT.

Men allting talar för att parlamentet kommer att rösta för ett godkännande senast den 7 december, vilket är sista datumet för att genomföra en sådan omröstning innan årets slut, enligt Viktor Orbáns stabschef Gergely Gulyas.

Med Ungerns godkännande inräknat återstår endast Turkiet som Ulf Kristersson måste charma, innan det kan bli aktuellt för Sverige att utgöra Natos nordligaste försvarslinje.

Gynnas Sverige av ett medlemskap i krigsalliansen?

Frihetsnytt har tidigare skrivit om att ett svenskt Natomedlemskap inte behöver innebära att Sverige får ett bättre skydd än om Sverige vore alliansfritt. En av anledningarna till detta är Sveriges geografiska läge men även för att Sverige skulle utsättas för en ”gråzonsproblematik”. Vidare har flera experter sagt att hotbilden mot Sverige skulle öka med ett medlemskap.

Försvarsminister Pål Jonsson har även meddelat sen tidigare att Sverige öppnar upp för kärnvapen på svensk mark.

Framför din åsikt om ett Natomedlemskap

Regeringen har sänt ut en promemoria på remiss, med förslag om att riksdagen godkänner Sveriges Natomedlemskap och gör en rad lagförändringar för Natos skull. Allmänheten är välkommen att lämna synpunkter och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen har förberett ett dokument för detta.

För den medborgare som värdesätter frihet och inte vill att Sverige ska ingå i krigsalliansen Nato kan med fördel framföra sin åsikt via länken nedan.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter