Barn kan få covidvaccin privat

Det är inte längre en rekommendation i Sverige att barn ska ges det så kallade covidvaccinet. Regeringen öppnar nu upp för att se om privata aktörer ska ges rätt att vaccinera barn.

Socialminister Jakob Forssmed, Kristdemokraterna, berättar på en pressträff under torsdagen att regeringen ska se över förutsättningarna för att ge privata vaccinatörer möjlighet att erbjuda covidvaccin till de grupper som inte tillhör de som rekommenderas vaccinet, exempelvis barn. Vaccinationen ska i så fall bekostas av den enskilde själv.

Folkhälsomyndigheten har sedan den 1 november 2022 inte längre någon rekommendation om covidvaccin till barn och det är därför inte längre möjligt för föräldrar att få sina barn vaccinerade i Sverige då det bara är inom den offentliga sjukvården detta vaccin ges.

En del föräldrar har sökt sig utomlands för att injicera sina barn, vilket Forssmed inte tycker är bra och därför öppnar regeringen upp för denna ”möjlighet”.

Unicef kom precis ut med en rapport där de uttrycker oro över att det är långt färre barn i världen som fullföljer vaccinationsprogram idag är för bara ett par år sedan. Unicef verkar dock helt tondöva för alla de risker som vaccination kan innebära och att barn faktiskt går stärkta ur infektioner i de allra flesta fall.

Socialministerns utspel kom lägligt direkt efter rapporten.

För övrigt vill Forssmed uppmana kommuner och regioner att öka ansträngningarna för att få upp vaccinationsgraden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Jacob Forssmed är fullt medveten om alla de rapporter som strömmar in från hela världen om alla de biverkningar och den överdödlighet som är resultatet av dessa sk vaccin. Han är också fullt medveten om tex Pfizers egna rapporter och andras om att det eventuella skydd som dessa injektioner kan ge, att de understiger 1%!
  Han är också fullt medveten om att de som har tagit dessa, att de är överrepresenterade i att insjukna i den sjukdom som de vaccinerat sig mot.
  Varför framhärdar då denne minister att fler skall ta detta preparat och framför allt, hur kan man förorda att man skall underlätta för att också ge detta till barn?
  Bolagen vars etiketter sitter på de flaskor som detta medel finns i, de har avtalat bort allt ansvar för eventuella följder. Huruvida det är lagligt bindande kan man komma att få pröva. Att en minister fortsätter att kampanja för detta, tror han att han är utan ansvar för det han gör? Det kommer att utkrävas ansvar och de familjer som har drabbats och som kommer att drabbas, de har all rätt att av en minister utkräva ansvar.
  För de av er som fortfarande inte har förstått, för er som hävdar att jag har tagit 3,4,5 sprutor och har inte drabbats, ställ er frågan, drabbas alla av reaktioner på tex penicillin? Varför brukar doktorerna fråga om man tål tandläkarebedövning eller om man tål penicillin?
  Alla reagerar olika då alla är individer, det är den ena identifierade orsaken, den andra är att man har identifierat och konstaterat ett flertal olika innehåll i de olika batcherna. Även detta är ministern medveten om.
  Fråga dig själv varför ansvariga ministrar och myndigheter ändå fortsätter med detta? Fråga dig själv varför man inte stoppade detta omgående när de första rapporterna kom in som man alltid har gjort tidigare?

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter