BBC: Vi bara ljög, korallreven mår finfint

Stora barriärrevet mår toppen, förklarar BBC. Det går dock emot hela det narrativ som etablissemangsmedia spritt under de senaste årtiondena, och sedan ägnar man resten av artikeln åt att förklara varför revet kan vara i fara trots allt.

Under hela 2010-talet har det sagts att Stora barriärrevet utanför Australien håller på att försvinna på grund av människoorsakade klimatförändringar. Det har exempelvis Bloomberg, CBS News och BBC själva rapporterat.

Stora barriärrevets försvinnande vore en oersättlig förlust då det handlar om världens största korallrev med en oerhörd artrikedom som inkluderar många utrotningshotade arter. Revet brukar räknas till världens sju naturliga underverk och är ett kärt mål för fritidsdykare.

Redan i början av 2000-talet förutspåddes att revet kommer att försvinna helt omkring år 2050. Dessa farhågor tycktes besannas då stora delar av revet drabbades av korallblekning fyra gånger under en sexårsperiod, något som skylldes på förhöjda vattentemperaturer till följd av global uppvärmning.

Men nu rapporterar BBC att Stora barriärrevet mår bra igen. Faktum är att de nordliga och centrala delarna av revet har de största koralltäckena på 36 år, medan de minskat en smula i söder.

BBC ägnar resten av artikeln åt att förklara att de nya koralltäckena är känsliga och att återhämtningen när som helst kan hotas av klimatförändringar.

Det har gått 18 år sedan BBC först förutspådde att revet ska försvinna före 2050. Sedan dess har alltså revet inte minskat med så mycket som en kvadratmeter och inga rapporter tycks heller finnas om att dess artrikedom skulle ha minskat – så revet får allt skynda på om det ska hinna försvinna under de 28 år som återstår till 2050.

Redan inom 15 år, skrev man år 2004, skulle tusentals jobb och miljoner dollar gå förlorade då reven började dö. År 2019 hade turismen till revet istället ökat kraftigt, men sjönk sedan som en sten under 2020 på grund av covid-restriktioner, enligt officiell statistik.

Klimatskrämsel

Många menar att finanseliten och resten av det globalistiska etablissemanget pumpar ut klimaträdsla för att gynna sina egna agendor och plånböcker.

Undersökningar visar att covid-restriktionerna som infördes världen över år 2020 har lett till en massiv överföring av pengar från medelklassen och småföretagare till de superrika.

Klimathetsandet leder till liknande förhållanden, något som bland annat kunnat iakttas i den nederländska regeringens planer på att slå ut små familjejordbruk genom orimliga krav för att ”rädda klimatet”; avsikten är enligt bönderna att globala storföretag ska kunna köpa upp deras mark sedan de gått i konkurs.

Några av de mer uppenbara exemplen på klimatförutsägelser som visat sig totalt felaktiga:

  • Istäcket över polerna skulle försvinna. Klimatgurun Al Gore hävdade år 2006 att istäckena kommer att vara helt försvunna ”inom 50 till 70 år” och att Nordpolen med 75 procents sannolikhet skulle vara helt isfri under sommarhalvåret ”inom fem till sju år”.
    Istäcket har istället vuxit från 4,16 till 4,72 miljoner kvadratkilometer mellan 2007 och 2021, enligt NASA:s siffror.
  • Isbjörnarna vid Nordpolen påstods minska i antal. National Geographic publicerade år 2017 en hjärteknipande film av en svältande isbjörn och påstod att den höll på att dö till följd av global uppvärmning. Videon är National Geographics mest sedda video någonsin på Youtube, med 2,8 miljarder tittare. Samma teori om isbjörnar som dör ut på grund av klimatförändringar har tidigare framförts av klimatalarmister.
    Problemet är bara att det helt saknas belägg för att isbjörnen i filmen skulle svälta på grund av just klimatförändringar. Tvärtom har isbjörnarna bara blivit fler sedan 1950-talet då man började reglera jakten på dem, och under de senaste tre decennierna är populationen stabil.
  • Havsnivån skulle dränka ögruppen Maldiverna, förutspådde klimatalarmisterna. Deras regering höll ett möte ”under vatten” fick hela världen veta – ett ”klimat-SOS” om att klimatförändringarna skulle dränka deras nation, enligt Reuters. President Mohamed Nasheed förklarade dramatiskt att han skulle skapa en fond för att förflytta alla landets 350 000 invånare i säkerhet från den sjunkande önationen.
    13 år senare har Maldivernas befolkning ökat till 524 000 och ön visar inga tecken på att sjunka i havet.
  • Redan 1989 förutspådde högt uppsatt FN-tjänsteman, Noel Brown, enligt AP missväxt, översvämningar och att hela nationer skulle sjunka i havet om inte den globala uppvärmningen stoppades före år 2000. Det behöver knappast påpekas att de apokalyptiska förutsägelserna kommit på skam.

Flera av katastrofmyterna har avfärdats av Sveriges främsta havsnivåforskare Nils-Axel Mörner och Lennart Bengtsson, den senare i Swebbtv.

Artikelns sista stycke uppdaterades 2022-08-05 eftersom Nils-Axel Mörner inte ursprungligen nämndes. Mörner avled 20/10 2020.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter