Belgiska arbetarna har fått nog – stora protester mot inflationen

En landsomfattande demonstration ägde rum i Belgien i veckan. Detta på grund av de politiska beslut som tagits till följd av bland annat kriget i Ukraina, som i sin tur har lett till en galopperande inflation.

Landets alla tre stora fackliga organisationer står bakom strejken, med krav på bland annat lönehöjningar och frysta energipriser. Enligt fackföreningarna har gaspriserna stigit med 130 procent på bara ett år, elpriserna med 85 procent och bränslepriserna med 57 procent, rapporterar Whec.

Belgien har infört ett system som garanterar att löner, pensioner och förmåner ökar om levnadskostnaderna ökar. Men enligt fackföreningarna tar systemet inte hänsyn till bränslepriserna.

Protesterna förenar de belgiska arbetarna

De flesta tåg och bussar i kollektivtrafiken i staden Bryssel ställdes in då många förare deltog i protesterna, men även ett stort antal flygplanspiloter och sjukhuspersonal valde att gå ut i strejk under dagen.

Film: Telegram/ The Biggest Awakening

Frihetsnytt följer protesternas utveckling i Europa

Frihetsnytt rapporterade igår att liknande protester utbrutit i Grekland. En stor del av Paris tunnelbanesystem stängdes av igår torsdag under en strejk för högre löner, som del av landsomfattande protester från lokförare, lärare och andra offentliganställda.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter