Bert-Åke Varg har avlidit

Skådespelaren Bert-Åke Varg har lämnat scenen för gott. Han avled vid 90 års ålder under nyårsaftonen.

Den folkkäre och erfarne skådespelaren Bert-Åke Varg avled under nyårsaftonen, på väg till en nyårskonsert. Hans fru lämnade bilen för att köpa blommor och när hon kom tillbaka var han livlös. Räddningstjänsten försökte återuppliva honom, men det var försent, rapporterar TT.

Men döden verkar trots det ha inträffat på ett värdigt sätt för skådespelaren.

”Någonstans mitt i det här sorgliga så känns det på något sätt trösterikt att han fick lämna jordelivet i snygg smoking och glänsande lackskor”, säger sonen Pontus Varg till Hänt.

Bert-Åke Varg blev 90 år och hann med en enorm mängd roller och röstskådespel. För svenska folket är han känd som ugglan Helge i Från A till Ö, maskinchefen Gustav Sjögren i Rederiet, samt teaterdirektören Firmin i scenuppsättningen av Fantomen på operan 1989-1995.

Han lånade även ut sin röst till dubbningar av tecknade serier och barnprogram, såsom Fablernas värld och som Asterix i de tecknade filmerna om den galliske hjälten.

Trots sin höga ålder var Bert-Åke Varg en aktiv skådespelare och underhållare ända till slutet. Han blev aldrig tvungen att avstå från det han älskade och gick ut med flaggan i topp.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter