Betala räkningar med kontanter tas bort

Företag ser ingen lönsamhet och våra äldre drabbas

Från och med den 1 september är det inte längre möjligt att betala räkningar med kontanter. Räkningar som betalas via kassagiro upphör då det inte är lönsamt säger ägarföretaget Clearon. 

Några alternativa lösningar har företaget inte presenterat och deras beslut drabbar nu cirka 85 000 människor, framförallt äldre, som vill betala sina räkningar kontant. 

Att svenska staten inte ser till att alla har möjlighet att betala med ett giltigt betalmedel som kontanter är inget annat än bedrövligt. Sverige är det ledande landet i arbetet för att ta bort kontanter från samhället. 

En som kämpar för kontanternas överlevnad är Björn Eriksson som är ordförande i Kontantupproret. Positivt är att deras arbete har lett till att regeringen tillsatte en kontantutredning 2020, som ska presenteras i november i år. Kontantupproret kämpar för en lagstiftning där kontanthantering inom handeln är ett krav och uttag av kontanter ska vara tillgängligt i hela landet. Du kan själv påverka genom att göra din röst hörd via Kontantupprorets hemsida. 

Vi väntar med spänning och hoppas på positiva resultat i november.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter