Betydelsen av fria medier kan inte överskattas

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Så mycket hade vi aldrig någonsin fått veta annars

Det bestialiska mordförsöket på den lilla flickan i Skellefteå för någon vecka sedan påstods till att börja med ha utförts av en 13-årig pojke. Pojken som visade sig vara från Etiopien hade fått permanent uppehållstillstånd bara en vecka innan mordförsöket. Pojken var känd som en tickande bomb av de sociala myndigheterna och det ansågs bara vara en tidsfråga innan något fruktansvärt skulle ske.

Trots sin ringa ålder hade 13-åringen en vuxen mans kropp, vilket senare visade sig bero på att han i verkligheten är betydligt äldre än vad som först uppgavs och vad som registrerats hos myndigheterna. För närvarande påstås han vara 15 år, men det mesta talar för att han är äldre än så.

Sanningen tack vare fri media

Det är sannolikt att den fruktansvärda händelsen i Skellefteå påverkar svenskarnas syn på massinvandringen av främlingar från andra kontinenter och därmed också resultatet i valet den 11 september. Systemedierna försökte som vanligt försökt att tona ned händelsen genom att kalla mordförsöket för ”misshandel” och genom att mörka gärningsmannens etnicitet och uppenbara åldersfusk, men tack vare de fria medierna har sanningen kommit fram.

Arvika-mordet fick inte skapa invandringsdebatt

För 22 år sedan då det skedde en liknande händelse i Arvika fanns inga fria medier. Några veckor innan valet 1998 hittades den 4-årige pojken Kevin död i vattnet. Obduktionen visade att han bragts om livet på land, alltså att han inte hade drunknat. En omfattande polisutredning igångsattes. I utredningen fanns en 13-årig kurdisk pojke som hade en problematisk bakgrund som innefattade våld och sexuella övergrepp. Liksom i Skellefteå-fallet hade denne 13-åring en vuxen mans kropp. Det är oklart om hans uppgivna ålder var korrekt, men det verkar inte troligt.

När det kom till den socialdemokratiska regeringens kännedom att den huvudmisstänkte i detta mycket uppmärksammade fall, var en kurdisk pojke reagerade regeringen snabbt och resolut. Enligt poliserna som jobbade med utredningen av Kevins död ringde den socialdemokratiska justitieministern Laila Freivalds i stort sett dagligen till polisen som ledde utredningen. Justitieministerns budskap var tydligt: Mordet i Arvika fick inte bli en fråga som triggade en debatt om invandringen inför valet. Den kurdiske pojken avfördes ur utredningen trots att hans påstådda alibi hade spräckts.

Blonda svenska barn valdes som syndabockar

Polisen i Arvika jobbade enträget vidare för att uppvisa ett önskat resultat. Under förhören med totalt 482 personer, varav många barn, fann de en 5-årig kompis till Kevin som trodde sig ha gjort någon observation. 5-åringen blev genast huvudmisstänkt och kom tillsammans med sin 7-årige storebror att bli en lämplig lösning på mordet. Det fastslogs att de svenska, blonda pojkarna hade dödat Kevin och att det trots avsaknad av fysiska krafter förflyttat kroppen en längre sträcka och lagt den i vattnet. Kevins kropp hade inga släpmärken. Det var tydligt att kroppen burits av någon med avsevärt större kroppskrafter än de små pojkarna. Pojkarna förklarades till slut skyldiga ändå och omhändertogs av de sociala myndigheterna, med följden att både deras och deras familj fick sina liv förstörda.

De två bröderna ”erkände” aldrig något trots många timmar av pressande förhör, av den enkla anledningen att de var fullständigt oskyldiga. I mars 2022 förklarades bröderna vara oskyldiga och erhöll vardera en miljon kronor i ersättning från staten.

Fri media tillåter inte mörkläggning

Idag hade Kevinfallet i Arvika fått en annan utgång, eftersom det finns fria medier som granskar maktens övergrepp. Den kurdiske 13-åringen som av allt att döma var gärningsmannen skulle inte ha kunnat avföras ur utredningen utan motivering.

Avseende mordförsöket i Skellefteå är det idag knappast troligt att den socialdemokratiske justitieministern Morgan Johansson ens skulle våga försöka sig på att ingripa i polisutredningen för att kasta skulden på oskyldiga svenska barn. De fria mediernas betydelse kan inte överskattas.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter