Biden-administrationen ansåg att Twitter censurerade för lite

När Joe Biden tillträdde som USA:S president bedrev Twitter redan en omfattande censur av oliktänkande, framförallt kritiker av covid-restriktioner. Nu visar det sig att Biden-administrationen var djupt missnöjd med att inte mer censur genomfördes.

Som Frihetsnytt flera gånger har rapporterat, bedrev Twitter (innan Elon Musk köpte upp företaget) en omfattande censur gentemot användare som gav uttryck för åsikter som inte delades av etablissemanget. Det rörde sig om ett djupet samarbete med FBI, en advokat inom företaget som censurerade information om Hunter Bidens laptop, samt skuggbanning (begränsad räckvidd av inlägg utan att den drabbade informeras) av oliktänkande.

Det var framförallt sådant som rörde det amerikanska presidentvalet 2020, känslig information rörande den blivande presidenten Joe Biden och dennes son Hunter, samt information som tillhandahöll en annan syn på covid och vaccin än politikerna och läkemedelsbolagen.

Men nu visar det sig att Biden-administrationen var missnöjd med Twitters censur. Det handlade inte om att censuren var för omfattande, snarare att den inte var tillräckligt omfattande. Detta enligt nya avslöjanden i Twitterfilerna, som Musk tillgängliggjort, vilket journalisten David Zweig gått igenom, rapporterar Reclaim the Net.

På sin sida på Twitter delar Zweig med sig av det omfattande underlaget som bevisar censuren och kraven från Biden-regeringen.

Ville ha mer censur

Ganska omgående efter att Biden tillträtt som president började påtryckningar komma mot Twitter om att de skulle censurera desinformation rörande covid, eller snarare information som gick emot regeringens direktiv om covid.

Chefen för Twitters offentlighetspolicy i USA, Lauren Culbertson, hade ett möte med Vita Huset, där hon möttes av en missnöjd regeringsadministration som ville att Twitter skulle vara ännu aggressivare i censuren av oliktänkande användare.

Vad Zweig kunde se underkastade sig inte Twitter helt och hållet, men drag ändå igång en mer omfattande censurkampanj än vad som tidigare skett.

Under den kommande tiden stängdes flera användare av och inlägg togs bort. Den omfattande censuren var ett resultat av att de Twitter-anställda använde botar (datorprogram som samlar in information), som programmerats att vara extremt drakoniska i vad de letade efter. Partiskheten i programmeringen lutade även starkt åt regeringens ståndpunkter, och allt som avvek hamnade i skottlinjen.

Även läkare och forskare som presenterade underlag som visade sig vara sanna, men som bröt mot den rådande sanningen, fick sina inlägg borttagna av just den anledningen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter