onsdag, 28 september, 2022

Biden-administrationen utökar utbildningen av miliser från Ukraina

Avvisar fortfarande påståenden om att Ukrainakonflikten är ett proxykrig mellan Ryssland och Nato

Biden-administrationen intensifierar sina ansträngningar att utbilda ukrainska miliser i användningen av de vapensystem som NATO levererar till Ukraina. Under veckan har Pentagon berättat ingående om träningen av de ukrainska milisgrupperna. Träningen av ukrainska styrkor har pågått oavbrutet sedan den USA-stödda kuppen i Kiev 2014 som avsatte förre presidenten Viktor Janukovitj.

Brigadgeneral Joseph Hilbert, chef för 7:e arméns träningskommando i Tyskland, berättade för reportrar att USA investerade 126 miljoner dollar för att träna mer än 23 000 ukrainska trupper vid Yavoriv militärbas i västra Ukraina sedan 2015.

Så sent som i slutet av mars dementerade Pentagon Joe Bidens påståenden om att USA ”hjälpte till att träna de ukrainska trupperna som finns i Polen”, och insisterade på att inga fysiska övningar ägde rum.

Övergången till att öppet utbilda trupper i Tyskland, och offentliggöra uppdraget, kom strax efter Bidens beslut förra månaden att börja förse milisgrupperna i Ukraina med artilleri och andra tunga vapen som Kievregimen länge efterfrågat. Utbildningen äger rum i Tyskland och på två andra platser i Europa. Nu har mer än 220 miliser utbildats i att använda haubitsar. Ukrainska soldater utbildas också för att använda nya Phoenix Ghost-drönare, radarsystem och pansarfordon.

Under intervjun skryter Brigadgeneral Hillbert om USA:s träningsrelation med Ukraina och säger bland annat att ”det sämsta Ryssland gjorde var att ge oss åtta år att förbereda.” Under de åtta åren, medan USA beväpnade Kiev, hade Ryssland drivit den utrikespolitiska linjen mot Ukraina att uppfylla Minsk-avtalen. Om detta hade genomförts kunde det ha skapat fred till Donbas-regionen och undvikit ett krigsutbrott helt och hållet. Nu höjs fler och fler röster om att Ukrainakriget är mer än en lokal konflikt, utan snarare ett proxykrig mellan NATO och Ryssland.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

00:04:34

Nyhetssändning 26 september