Bidenfamiljen utreds för konspiration och bedrägeri mot USA

En viktig kommitté i representanthuset, även kallad kongressen, kommer att utreda president Joe Biden och hans familjs affärer utomlands när republikanerna tar över kongressen den 3 januari, meddelade republikanska lagstiftare. Det står även klart att demokraternas talman i kongressen Nancy Pelosi avgår.

Bidenfamiljens affärer omfattar ett brett spektrum av brottslighet, från människohandel till potentiella överträdelser av konstitutionen”, sade republikanen James Comer vid en presskonferens dagen efter att republikanerna officiellt fått de 218 platser som krävs för att få majoritet i kongressen, rapporterar The Daily Signal.

Comer förväntas bli nästa ordförande i kongressens övervaknings- och reformkommitté och kommer därför ha en ledande roll i den kommande utredningen om presidentfamiljens misstänkta kriminella verksamheter. Kommittén har redan släppt en rapport vid namn ”A President Compromised: The Biden Family Investigation” (sv. En Korrumperad President: Bidenfamiljen-utredningen).

Konspiration eller bedrägeri mot Förenta staterna

De medlemmar i familjen Biden som granskas är förutom presidenten själv, även hans söner Hunter och James Biden. James Comer sa under presskonferensen att Bidenfamiljen är misstänkta för bland annat dessa brott:

  • Konspiration eller bedrägeri mot Förenta staterna.
  • Bedrägeri med banköverföringar.
  • Sammansvärjning för att begå bedrägeri.
  • Brott mot lagen om registrering av utländska agenter.
  • Överträdelser av lagen om utländska korrupta metoder (Foreign Corrupt Practices Act).
  • Överträdelser av lagen om skydd av offer för människohandel (Trafficking Victims Protection Act).
  • Skatteflykt.
  • Penningtvätt.
  • Konspiration för att begå penningtvätt.

Hunter Bidens dator av speciellt intresse

Enligt Comer är sonen Hunter Biden och hans mytomspunna bärbara dator av speciellt intresse för utredningen.

Justitiedepartementet har utrett Hunter Biden sedan 2018 på grund av anklagelser om penningtvätt samt potentiella överträdelser av lagar om skatter, utländsk lobbyverksamhet och kampanjfinansiering.

Hunter Bidens bärbara dator har varit i FBI:s ägo sedan december 2019. Presidenten har förnekat att han kände till eller var inblandad i sin sons utländska affärer när han var vicepresident eller därefter, även om bevis för motsatsen har framkommit sedan han tillträdde i januari 2021, skriver The Daily Signal.

En opinionsundersökning gjord av USA TODAY och Suffolk University visade att 75 procent av de tillfrågade höll med om att Republikanerna borde utreda Hunter Biden.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter