Biden har fusklapp med färdiga journalistfrågor

Ett foto fångade USA:s president Joe Biden med en fusklapp där han hade en journalists kommande fråga nedskriven på en pressträff under gårdagen.

Den nuvarande, och även kandiderande, presidenten Joe Bidens team verkar göra allt för att förenkla tillvaron för den åldrige presidenten. Biden som av många påstås ha problem med demens, har vid flertalet tillfällen under offentliga framträdanden och pressträffar tappat tråden kring vad han skulle säga och många gånger svävat ut lite väl långt ifrån de aktuella ämnena.

Han har även vid ett tillfälle letat i publiken efter en avliden kongressledamot. Vid ett framträdande svamlade han i ett väldigt osammanhängande tal om ”mannen på månen”. På en mottagning i Kanada för en månad sedan råkade han prisa Kina istället för värdlandet där han befann sig. Det finns väldigt många mer eller mindre tragiska exempel på när Biden har visat tydliga tecken på förvirring och eller demens.

Men hans medarbetare har nu kommit på att det kan hjälpa om han får journalisternas frågor nedtecknade i förväg på en liten fusklapp, rapporterar Fox News.

Fusklapp med instruktioner

Just detta uppmärksammades under gårdagens pressträff med anledning av Sydkoreas president Yoon Suk Yeol i Vita husets rosenträdgård. En fotograf lyckades zooma in en fusklapp i presidentens hand, där en fråga från journalisten Courtney Subramanian från Los Angeles Times var nedskriven.

”Hur kan du förena dina inhemska prioriteringar – som att omlokalisera tillverkningen av halvledare – med en alliansbaserad utrikespolitik?” stod det på lappen i Bidens hand.

Utöver själva frågan innehöll lappen även en bild på reportern tillsammans med hur man uttalar hennes efternamn samt ”Question #1” (Fråga nr 1) handskrivet högst upp på papperet. Så skulle presidenten förstå att denna journalist skulle tilltalas först.

Ett annat papper daterat 26 april visade namnen och ordningen på de kommande personerna som skulle yttra sig.

Presidenten behöver detaljstyras

President Biden har många gånger förlöjligats för att han använt sig av detaljerade fusklappar, och kritiker har menat att de är ett tecken på att Vita huset har förlorat förtroendet för den 80-årige presidenten och att det finns en oro för hans mentala förmåga och kapacitet att genomföra offentliga framträdanden, skriver Fox News.

Bland annat visade han själv i mars 2022 en lista med förberedda svar under ett uttalande i Vita huset efter sin kommentar om Rysslands president Vladimir Putin.

I juni noterade journalister en fusklapp vid ett möte i Vita huset där väldigt detaljerade instruktioner till presidenten fanns angivna.

”DU går in i Rooseveltrummet och hälsar på deltagarna”, stod det i den första punkten. ”Du tar din plats.”
Därefter följde ”Pressen kommer in” och ”DU ger en kort kommentar”, med en parentes ”2 minuter”.

Biden talade dock ändå i ungefär åtta minuter. De sista punkterna löd: ”DU tackar deltagarna” och till sist ”DU går”.

Dessutom har president Biden själv sagt flertalet gånger att han inte bestämmer när och var han kan ta emot pressens frågor. Hans administration har också anammat praxis att ha en förutbestämd lista över reportrar som valts ut av hans stab.

Obegriplig kandidatur

Häromdagen gav Joe Biden (eller hans överordnade?) trots allt beskedet att han kommer att kandidera för en ny period som president nästa år. Detta kan för gemene man tyckas både besynnerligt och tämligen grymt.

En man som Biden som alldeles uppenbart inte är den som leder Vita huset och som har stora problem att uttrycka sig och minnas personer och vad han ska säga och inte säga, skulle i en normal värld ha lämnat sin position för länge sedan för att istället leva de sista åren av livet mer tillbakadraget och prestationsfritt.

Istället ser man till att låta honom kandidera till ytterligare en presidentperiod på fyra år med start 2025, till vilket det återstår två år, där mycket kan hända med ens mentala hälsa. Joe Biden är redan nu alldeles uppenbart en marionett som får klä skott för andras påhitt i form av rent löje. De flesta människor skulle nog kalla det grymhet.

Men har makten i Washington, eller var den nu sitter, bestämt sig så har den.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Det är inget ovanligt .
    Jag var för många år sedan med som publik på ett program som hette ” Fråga Olle ” …Olle Waller skulle svara på sex & samlevnadsfrågor tillsammans med Martin Björk .

    Publiken egna spontana frågor ; var att vissa utvalda fick en lapp med vad dom skulle fråga !!!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter