Biden ”satsar tusentals miljarder på klimathysteri”

Ett gigantiskt lagpaket som ska reducera USA:s utsläpp av växthusgaser har med minsta möjliga marginal klubbats igenom i USA:s senat. Samtidigt konstaterar till och med Ekot att Biden är mindre populär än någonsin.

Den amerikanska senaten klubbade igenom beslutet med ”minsta möjliga majoritet”, skriver Ekot, som kallar det för det största klimatpaketet i USA:s historia. Syftet är att bekämpa den så kallade klimatkrisen.

Flera alternativa medier, bland andra Swebbtv som hänvisar till tyska Weld, påpekar att ledande klimatforskare säger att någon egentlig kris inte existerar och att de klimatalarmistiska påståendena gång på gång kommit på skam.

Inte en enda republikan röstade för paketet. Däremot ska Biden enligt utsago ha bantat ner det från ett ännu mer gigantiskt paket i syfte att få med sig samtliga demokrater.

Hård kritik

”Lagpaketet innebär bland annat höjda skatter, klimatbonus på tusentals dollar för elbilar och diverse åtgärder för att minska ’utsläppen’ som påstås skada klimatet och jorden. Slutmålet är en övergång till så kallade förnybara energikällor”, skriver Swebbtv och länkar till flera kritiska röster.

”Enligt kritiker är ”klimatkrisen” ett globalistiskt bedrägeri som används för att införa en neofeodal kommunism i världen, där privat ägande och integritet inte längre existerar”, tillägger man.

Totalt omfattar paketet 740 miljarder dollar, varav ”mer än 370 miljarder dollar” har injicerats i klimat- och energiprogram och kommer tillåta USA att minska ”utsläppen av växthusgaser” med cirka 40 procent innan 2030, rapporterar New York Times.

Republikaner invänder att skattehöjningarna som riktas mot företag för att finansiera paketet kommer att hota jobb och driva på inflationen, uppger TT.

Bidens popularitet rekordlåg

Ekot kallar det en ”rekordstor satsning”.

– Det här är en historisk händelse och en framgång för president Biden, säger Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg.

– Samtidigt är det en nedbantad version för att få med sig samtliga demokrater, konstaterar hon.

I en för Ekot osedvanligt objektiv ton tillägger hon att paketet kommer när Bidens popularitet är rekordlåg och att den förmodligen fortsätter att vara det.

– Demokraterna kommer förstås att hålla fram det här som en stor seger när de ska kampanja i höst, men det är tveksamt om det räcker. Amerikanska väljare är oroade över ekonomin, de är missnöjda med Biden och det mesta tyder på att republikanerna kommer att vinna åtminstone makten i en av kamrarna i kongressvalet i höst, säger Ginna Lindberg för Ekot.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter