Bidragstak ska utredas

Regeringen vill undersöka om ett bidragstak ska införas. Det ska inte vara mer lönsamt att gå på bidrag än att faktiskt jobba anser statsministern.

Regeringen vill införa ett bidragstak säger statsministern på en pressträff. Bidragstaket är tänkt att begränsa hur stora bidrag och ersättningar ett hushåll kan få.

– När man staplar olika bidrag på varandra, då blir de snabbt så höga att det är svårt för ett vanligt arbete att kunna konkurrera med de bidragsinkomsterna, säger Ulf Kristersson på pressträffen.

På pressträffen medverkade även finansminister Elisabeth Svantesson (M) som med ett räkneexempel tydligt förklarade hur en barnfamilj med två arbetslösa föräldrar i Stockholm med sex ungar kan få strax över 38 000 kronor i månaden efter skatt.

Sveriges finansminister, Elisabeth Svantesson
Sveriges finansminister, Elisabeth Svantesson. Foto: Wikipedia/ Obis

– I en trappuppgång kan det bo två familjer, i den ena går man till jobbet och kanske inte tjänar så mycket, men man gör det och är med och bidrar. Sen kan grannen ha samma nivå av ersättning för samma typ av hushåll, men är hemma och har de här bidragen, säger Svantesson på pressträffen.

Välfärden skapades inte för dagens svensk

Det är en positiv utveckling om ett bidragstak kan införas alternativt om myndigheterna som ger ut bidragen kan bli restriktivare och hårdare i sin bedömning. Skattebetalarnas hårt intjänade pengar ska inte slösas på arbetsovilliga personer utan är ursprungligen tänkta att gå till de som verkligen behöver det.

Problemet är i grund och botten att Sveriges välfärdssystem skapades av och för svenskar av en annan tid. När välfärden skapades fanns det en avsevärt högre moral och många minns nog sina äldre som sa att det var ”fult att gå på det sociala”.

Sveriges välfärdsystem utnyttjas idag av bidragsflyktingar från tredje världen, giriga affärsmän och rotlösa ungdomar. Ett bidragstak är ett bra steg på vägen att vara mer restriktiv med skattebetalarnas pengar men den viktigaste åtgärden skulle vara att få tillbaka den moral och de värden som fanns förr.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Jo…det är bra…men jag misstror alla regeringar där inte detta forums skribenter och medarbetare är del av.
    Allt är meningslöst tills stora grupper utlänningar åkte hem igen.
    Man skulle kunna ha en avskedsfest för hemvändare …Daniel sjunger en nyskriven sång , Victor läser en liten dikt…
    I fd Sovjet finns massor av gamla passagerarfartyg vi kan hyra in ….med kapten och allt…expo följer med som guider och reseledare (enkel resa) men det vet dom inte . Ha-ha-ha…

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter