Big tech-bolag tvingas skära ned på personalen

Facebook och flera bolag som räknas till big tech, de stora bolag som dominerar IT-branschen, har varit en framgångssaga under en följd av år. Nu kan vinden ha vänt, när moderbolaget Meta skär ner personal i stor omfattning sedan bland annat Facebook stagnerat. Censur och ohederligt beteende från Facebooks sida kan vara en förklaring.

Wall Street Journal rapporterar att det sedan en tid pågår nedskärningar och utvärderingar som kommer utgöra en grund för nedskärningar på Meta, som äger både Facebook och Instagram.

En förklaring kan vara att antalet användare på Facebook har stagnerat och att det inte längre går att räkna med en ständigt ökande mängd användare. En annan kan vara att konkurrenter som kinesiska TikTok sätter allt större avtryck.

Censur ger dålig publicitet

En annan anledning som kan ligga bakom åtminstone användarsituationen, är den dåliga PR som kommer sig av att Meta villigt ställt upp på krav att företaget och dess dotterbolag ska utöva censur mot oliktänkande.

Forbes har redan förut kartlagt framför allt Facebook och konstaterat att företaget vid flera tillfällen rättat sig efter krav på begränsningar i innehållet från EU eller regeringar. En opinionsundersökning av relativt sent datum visar att användare reagerar negativt på censurtendenser i sociala media.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter