Bilderbergagendan 2022: Geopolitisk omläggning och bekämpning av ”desinformation”

Massmedierna håller tyst när politiska världsledare håller hemligt möte med Wallenberg, CIA-chefen, Natos generalsekreterare och cheferna för Google, Facebook med flera

Varje år samlas världens rikaste och mäktigaste företagsledare, bankirer, mediechefer, akademiska profiler och politiker bakom stängda dörrar och diskuterar hur man kan utforma världen samtidigt som man upprätthåller ett status quo i den globala världsordningen, vilket är mycket fördelaktigt för ett fåtal ”utvalda”. Vi pratar förstås om det årliga, och alltid hemlighetsfulla, Bilderbergmötet.

Det 68:e Bilderbergmötet pågår redan i Washington D.C. Det började på torsdagen och kommer att pågå till och med söndag.

Investors ordförande Jacob Wallenberg, Pfizers vd Albert Bourla, tidigare Google-vd:n Eric Schmidt, Henry Kissinger, CIA-chefen William Burns samt Sveriges socialminister Lena Hallengren är bland de 120 inbjudna från 21 länder. Påtagligt är också att det inte finns så många ryssar som medverkar.

Bilderberg har under hela sin existens upprätthållit en viktig grundregel, enligt vilken deltagarna är fria att använda all värdefull information de önskar eftersom de som deltar i dessa möten är skyldiga att inte avslöja källan till någon känslig information eller exakt vad som sades. Bilderbergs legendariska sekretess har därför gett upphov till otaliga konspirationsteorier.

Enligt gruppen är detta dagordningen av ämnen som ska diskuteras:

 • Geopolitiska omläggningar
 • NATO-utmaningar
 • Kina
 • Indo-Stillahavsomställning
 • Kina-USA teknisk konkurrens
 • Ryssland
 • Regeringens och ekonomins kontinuitet
 • Avbrott i det globala finansiella systemet
 • Desinformation
 • Energisäkerhet och hållbarhet
 • Post-pandemisk hälsa
 • Fragmentering av demokratiska samhällen
 • Handel och avglobalisering
 • Ukraina

Två tredjedelar av deltagarna vid Bilderbergmötet är globalister från Europa och resten från Nordamerika. Dessa kommer att diskutera sätt att hantera uppkomsten av en bipolär värld. Dessutom verkar agendan vara i riktning bort från mänsklig frihet eftersom gruppen kommer att diskutera planer på att ”bekämpa desinformation” eller som det vanligtvis brukar kallas: totalitärt åsiktsförtryck.

Huvudämnet under helgen kommer att vara ”Geopolitiska omläggningar” efter den ryska invasionen av Ukraina. Den andra är ”NATO-utmaningar” och sannolikt hur europeiska medlemmar kommer att arbeta med ”rysk aggression”. Och det tredje är Kina, eftersom Peking hotar att invadera Taiwan och införliva det med fastlandet.

Vad vill Bilderberggruppen?

I slutändan kommer det som beslutas på ett Bilderbergmöte aldrig att se dagens ljus, även om det kommer att framföras som officiell politik som hjälper till att tjäna Bilderbergsglobalisterna. Och om historien är någon indikator kommer det bara att förvärra den nuvarande världssituationen.

Bilderbergs vision bygger på föreställningen om multikulturell, internationell globalism som vinner över gammaldags nationalism; förebådar slutet på nationsgränser; och leder mot en global ”teknokratisk” världsordning med centralt styrd ekonomisk och politisk ledning.

Gruppens ambition är att finansiell och politisk makt ska läggas i händerna på en ledningsklass: en finanselit – som ensam skulle vara kapabel att driva världens ”utveckling”. Tack vare denna elits marknadsdominans och korrumperande inverkan har den rådande världsordningen etablerats. På ett Bilderbergmöte kan Sveriges folkvalda socialminister hålla hemliga diskussioner med vd:n för Pfizer, ägaren till AstraZeneca och ordföranden för Goldman Sachs International. Att ett sådant möte inte har folkhälsa, utan profit, som sitt främsta fokus är uppenbart för de flesta.

För den största etiska frågan som toppmötet ställs inför är inte om man ska försöka göra ekonomiska vinster på krig, pandemier eller annat mänskligt lidande. Att bomba och återuppbygga länder eller att massvaccinera hela befolkningar, allt betalt genom nya skulder i privatägda banker, det är bra: det är precis så globalism fungerar. Vad som är svårare att motivera inom en ”demokratisk” ram, är den praktiska processen där världsavgörande frågor debatteras bakom stängda dörrar, av folkvalda politiska beslutsfattare i samverkan med oligarker och profitörer från den privata sektorn.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter