Bilderna från Aten – generalstrejk mot prishöjningar

Tusentals demonstranter gav sig ut på gatorna under onsdagen i de grekiska städerna Aten och Thessaloniki som en del av en 24-timmars generalstrejk för att protestera mot alla de prishöjningar som skett under de senaste månaderna.

Sammandrabbningar ska ha utbrutit mellan mindre grupperingar av demonstranter och kravallpolis. Demonstranterna ska enligt uppgifter ha slängt molotov cocktails och stenar mot polisen, som då svarat tillbaka med tårgas och bedövningsgranater. Det finns i nuläget inga omedelbara rapporter om några skadade, rapporterar flera medier.

Demonstrationerna ska ha lett till att bussar och tåg i städernas kollektivtrafik blivit inställda, samt att många skolor valt att hålla stängt då en stor del av demonstranterna är statligt anställda lärare.

Förutom de senaste månadernas prishöjningar har Grekland lidit av en skuldkris ända sen den stora finanskrisen 2008.

Demonstrationerna sprider sig i Europa

Arbetare i Belgien höll under onsdagen också en landsomfattande strejk mot de senaste månadernas prisökningar av mat, el och drivmedel. Europa har under de senaste månaderna drabbats av en rad protester på grund av de kraftigt stigande levnadskostnaderna, bland annat i Belgien, Nederländerna, Italien och Polen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter