Bill Gates miljardsatsar i Sverige 

Det Bill Gates-ägda bolaget Microsoft gör nu en stor AI-satsning i Sverige. Det kan vara positivt för svensk konkurrenskraft, men riskerar samtidigt att göra Sverige beroende av Microsoft och försvåra kritik och reglering av AI-tekniken.

AI, Artificiell intelligens, har både fått positiv uppmärksamhet för att den skapar nya tillväxtmöjligheter och kritik för att den leder till oförutsägbara risker. Nu kommer en storsatsning på tekniken till Sverige.

Jättelik AI-satsning

DN rapporterar att Microsoft skall investera 33,7 miljarder i Sverige de kommande tre åren. Det är den största investeringen någonsin från Microsoft sida och pengarna skall särskilt gå till AI.

Pengarna skall gå till utbildning och utökad kapacitet i datacentren i Staffanstorp, Gävle och Sandviken. Utbildningarna skall bland annat handla om hur generativ AI skall kunna användas som arbetsredskap. Totalt förväntas hela en kvarts miljon svenskar genomgå utbildningen.

Microsoft vice ordförande Brad Smith anser att denna satsning kommer att göra att Sverige kommer att fortsätta att befinna sig framkant vad gäller internationell konkurrenskraft.

Kontroversiell ägare och ifrågasatt teknik

Bill Gates, som har grundat och fortfarande är storägare i Microsoft, och hans stiftelse har tidigare uppmärksammats av Frihetsnytt för sin roll i massvaccinationerna. Den nu aktuella AI-tekniken har också fått kritik av bland annat den kände fysikern Max Tegmark för att föra med sig oväntade risker mot mänskligheten.

Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson kommenterar detta:

– Att företag satsar stora summor på Sverige innebär dels både arbetstillfällen och mer skatteintäkter, samtidigt som det är ett erkännande av Sverige som ett innovationsland. Men samtidigt måste man vara på sin vakt mot allt som har med Bill Gates och liknande globalister att göra. Med tanke på Gates olika agendor bör man ställa frågan vad man vill uppnå med en utvecklad AI.

– Dessutom känns det inte som en slump att politikerna, i det rådande ekonomiska läget, tar in pengar från ett stort techföretag, samtidigt som det diskuteras lagstiftning mot AI på EU-nivå, fortsätter han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Njae…vi behöver vår elektricitet själva…

    Och jag vill helst minska ner makten för globalister och deras kollaboratörer.

    Vi vanliga skall veta att vi ständigt är utsatta för globalistiska konspirationer , MSM komplotter , och ”antirasistiska ” sammansvärjningar .

    Ni läsare som håller med mig kan väl stötta Frihets Nytt på BG 5603-6999

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter