Billström vägrar plötsligt att ge garantier

När Ungern vill ha garantier för att de svenska politikerna inte ska smutskasta landet, i utbyte mot ett godkännande av Sveriges Natoansökan, blir Billström plötsligt ovanligt principfast.

Sverige kommer inte lämna några försäkringar om att sluta attackera den ungerska regeringen och dess påstått bristande demokrati, för att på så sätt få ett ungerskt godkännande om svenskt medlemskap i krigsalliansen Nato. Detta uppger utrikesminister Tobias Billström, rapporterar TT.

– Sverige och EU har varit tydliga i sin kritik vad gäller rättsstatsfrågorna visavi Ungern, men jag ser inte detta som en fråga kopplad till Natoprocessen, säger Billström till TT.

Den bestämda tonen när han avvisar alla löften om att inte ge sig på ett annat lands inrikespolitik, utgör en klar motsats till det krypande som utrikesministern uppvisat gentemot Turkiet, i hopp om att vinna ett godkännande av Natomedlemskapet därifrån. Frihetsnytt har tidigare skrivit om hur Billström i turkisk tv uttryckt en vilja att inskränka svensk mötes- och yttrandefrihet, för att blidka den turkiska regeringen.

Det är möjligt att den plötsligt bestämda tonen är ett resultat av de besvikelser som den svenska regeringen upplevt i Natofrågan, där Finland nu godkänts formellt av Ungern och fått löften om samma sak från Turkiet. Samtidigt har båda länderna uttryckt att besked om Sverige får vänta. Som Frihetsnytt tidigare rapporterat har inte Billström kunnat dölja sin bitterhet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Kom plötsligt att tänka på hur intensivt Carl Bildt lobbade för att Turkiet skulle få gå med i EU …
    Den ” humanitära stormakten ” visar sig vara ett luftslott . Tvärtom har världens ledare nog skrattat åt Sveriges naiva asylpolitik där folk som inte ens kan identifiera sig ges asyl och även svenskt medborgarskap.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter