Binance-grundare: Reuters sprider fejknyheter om oss

Reuters rasar mot världens största kryptobörs Binance för att den ska ha tillåtit iranska kunder på sin plattform trots sanktioner och svartlistning. Binances vd slår dock tillbaka och anklagar Reuters för att sprida fejknyheter.

Nyhetsbyrån Reuters har granskat Binance och menar att trots att Iran drabbats av amerikanska sanktioner och även satts upp på kryptobörsens egen ”svarta lista”, har lokala kryptohandlare fortsatt att ha samröre med iranier.

Granskningen visar att Binance kan ha kringgått de amerikanska sanktioner som infördes år 2018, trots att företaget påstod att de inte längre tillät iranska kunder från november det året. Inte förrän striktare penningtvättsregler infördes i september 2021 ska deras konton ha spärrats.

Eftersom Binance har sitt huvudsäte i skatteparadiset Caymanöarna kan inte USA hindra företaget från att göra affärer med iranier, men Binance har ”av respekt för USA:s position i världsekonomin” sagt sig vilja åtlyda sanktionerna. Dess USA-baserade dotterbolag Binance.US gör dock situationen mer komplicerad genom att det möjliggjort för iranier att kringgå sanktionerna och göra affärer med amerikaner.

Enligt Reuters kunde användare från Iran lätt komma runt Binances ”förbud” genom att använda VPN-tunnlar.

Binances vd slår tillbaka

Binances grundare och vd Changpeng (ja, han heter faktiskt så) Zhao påpekar på Twitter att Binance har använt Reuters eget verktyg för kundkännedom (KYC = Know Your Customer = kundkännedom) sedan 2018, och skojar om att Reuters nu tydligen tycker att sagda redskap ”suger” eftersom de kastar skit på Binance. Han anklagar vidare Reuters för att sprida fejknyheter.

Binance gick nyligen med på att agera i enlighet med sanktioner som EU införde mot Ryssland, vilket innebar begränsningar för ryska medborgare som har mer än 10 000 euro innestående hos Binance.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter