Bisarra kommundraget: Fetare barn ska stoppa kriminaliteten

Tekniska nämnden I Umeå satsar tio miljoner på godare mat i stadens skolor. Tanken är att unga invandrare blir knarklangare för att de är för hungriga för att klara skolan. Godare mat kan göra dem mer välgödda och mindre kriminella tror nämndens ordförande.

I takt med att fler människor från laglydighetsmässigt mindre lyckade grupper kommit ända upp till Umeå så har kriminaliteten spridit sig i staden. Brottsförebyggande rådet i Umeå har varnat för att ungdomar ”är i riskzonen för att dras in i brottslighet som är narkotikarelaterad”.

Kommunen har därför beslutad satsa pengar för att få ner kriminaliteten. Inom ramen för satsningen har man beslutat ge 14 miljoner kronor till tekniska nämnden.

Mat och näring mot narkotikalangning

Tekniska nämnden har nu kommit på att man ska satsa tio miljoner kronor på godare mat i stadens skolor. Nämndens ordförande Christina Bernhardsson förklarar sina tankegångar i lokaltidningen Västerbottens-kuriren:

– Höjda matkostnader har påverkat hushållen och vi har fått signaler om att barn inte är mätta. Det är oroväckande och då är det viktigt att satsa pengarna för att barn ska kunna nå skolframgång. Då är mat och skolmåltiderna avgörande. Skolmisslyckanden är den största riskfaktorn.

Tekniska nämndens ordförande Christina Bernhardsson. Foto: Socialdemokraterna i Umeå.
Tekniska nämndens ordförande Christina Bernhardsson. Foto: Socialdemokraterna i Umeå.

För lite fritidsaktiviteter

Kommunen ska även minska invandrarnas narkotikabrottslighet genom att ”förbättra utemiljöer vid skolor och förskolor”. Förutom Bernhardssons teori om att det är brist på ”mat och näring” som leder till narkotikabrottslighet har kommunen identifierat några andra riskfaktorer. Dessa är ”psykisk ohälsa”, ”socioekonomisk utsatthet”, ”utanförskap” och ”låg delaktighet i aktiviteter på fritiden”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. HA!!! 🤣😂🤣 dessa små ligister behöver endast ” ris & rotting” .

    På min tid fick vi ofta t.e.x fläskpannkaka , makaronilåda ,mm , men leverbiff som var ett slags hamburgare gjord av lever var inte så omtyckt. Jag åt allt som serverades , men dom som inte ville ha leverbiff kunde ju ta sås och potatis och stampa ihop + en eller två hård bröd smörgåsar.

    Nu för tiden har det spårat ur totalt.

    Och herregud vad folk är allergiska för allt möjligt …eller har andra ideer…

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter