Bitcoin starkast senaste 10 åren

Några av de största finansentreprenörerna är kritiska till kryptovalutor och vill förbjuda dem. Trots all kritik har Bitcoin överlägset den största avkastningen de senaste 10 åren.

Finanseliten fortsätter att kritisera och förlöjliga kryptovalutor. Senast i raden är Warren Bufferts parhäst och miljardärvän Charlie Munger, som föreslår att USA borde förbjuda kryptovalutor precis som de gör i Kina. Han skrev i en artikel i Wall Street Journal att:

En kryptovaluta är inte en valuta, inte en vara och inte en säkerhet”.

En av Sveriges finansjättar Olof Stenhammar, före detta chef och huvudägaren av Stockholmsbörsen, är orolig över bankernas växande intresse för valutan och har tidigare sagt till Svenska Dagbladet:

”Det är en tillgång som är påhittad, fullständigt påhittad”. 

Bitcoinavkastning överlägset bäst senaste decenniet

Den största kryptovalutan Bitcoin rasade under 2022 och värdet sjönk med hela 65 procent. Enligt en analys av Charlie Bilello från analysfirman Creative Planning, var Bitcoin sämst av alla jämförbara tillgångar.

Detta år har dock Bitcoin kommit tillbaka starkt och hittills har de det bästa tillgångsslaget med en kursuppgång på 40 procent. Ett tillgångsslag är en kategori av finansiella instrument som kan vara både fysiska och finansiella tillgångar.

Trots kritiker och 2022 års djupdykning har Bitcoin det senaste decenniets överlägset bästa placering. I genomsnitt har Bitcoin levererat 154 procent i årlig avkastning sedan 2011. Det är i alla avseenden en otroligt bra avkastning. Nasdaqindex, med teknologijättarna som draghäst, mäktade bara med 16 procent.

Skärmavbild: Bitfinex.com
Skärmavbild: Bitfinex.com

Valutan som ska hejda bankernas makt

Bitcoin är en decentraliserad valuta, läs Frihetsnytt artikel, och kan inte tas över av centralbankerna. Bitcoin och kryptovalutor ses av många frihetskrigare vara det alternativ som ska se till att världen frigörs från finanselitens kontroll.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter