Bjöd på middag – anklagas av media för antisemitism

Ny guilt-by-association-attack från media mot Trump

Att Donald Trump ätit middag med två av media hatade personer, Kanye West och Nick Fuentes, har lett till en farlig utveckling inom media, som försöker klistra olika åsikter på Trump.

Att i ett privat sammanhang bjuda personer på middag kan resultera i krigsrubriker i etablissemangsmedia, om gästerna hyser åsikter som inte godkänts av media.

Det har nu drabbat USA:s förre president, Donald Trump, som bjöd artisten Kanye West och opinionsbildaren Nick Fuentes, båda två utpekade som antisemiter, på middag i sitt residens Mar-a-Lago.

Att Trump har goda kontakter med judiska företrädare, har aktivt tagit ställning för Israel, samt har en dotter som har en judisk make, kunde inte överväga en middag med två utpekade antisemiter.

Medias slutsats är lika enkel, som den är lömsk: Donald Trump är antisemit.

Guilt-by-association – medias favoritmetod

Medias reaktion lät inte vänta på sig. Både amerikanska CNN och svenska Aftonbladet var snabba med att förfasas över att Trump och Kanye West ätit middag med ”förintelseförnekaren” Nick Fuentes.

Att Nick Fuentes är en levande person och har andra åsikter och värderingar än enbart rörande judar och Förintelsen, spelade ingen roll. För media är Fuentes en vandrande antisemitisk åsikt och alla som kommer i kontakt med honom anses ”besmittade” av den.

Det här är en metod som media gärna använder mot alla som har åsikter man inte gillar. Folk ska skrämmas från samröre och därmed isolera feltänkare, för att både hindra att åsikter får spridning, samt att skrämma andra från att yttra en ”farlig” åsikt.

Taktiken är farlig på flera sätt, däribland att den ökar intoleransen mot andra åsikter och banar väg för en acceptans av repressalier mot oliktänkande.

Men detta slår även mot media, då de överanvänder ord och hets mot allt de ogillar, med följden att folk till slut inte längre tar dem på allvar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter