Blackrock blankar SBB

Priserna på bostäder väntas falla och skrupelfria men välinformerade Blackrock har tagit en kortposition i svenska fastighetsbolaget SBB.

Blackrock, världens största investeringsbolag, beskrivs ofta som samvetslöst och har kritiserats av en rad olika skäl, inte minst dess nära band till amerikanska Federal Reserve och den amerikanska krigsindustrin. Bolaget är också känt för att tjäna enorma mängder pengar genom spekulation på aktiemarknaden.

Nu tar bolaget alltså en kort position i SBB, eller ”blankar” aktien som det kallas – enkelt uttryckt satsar man alltså pengar på att det svenska fastighetsbolaget kommer att tappa i värde. Blackrock är inte heller det första investeringsbolaget som gör så öppet, enligt Dagens Industri, utan det femte.

Bostadspriserna har mattats av efter en lång tid av ständig uppgång, och nu väntar sig många experter ett fall på 10 procent eller mer.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter